Aman dikkat! Malatya depreminin ardından içme suyu uyarısı yapıldı!

Dün Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin olmasının ardından içme suyunun kullanılmamasına yönelik peş peşe uyarılar yapıldı.

Aman dikkat! Malatya depreminin ardından içme suyu uyarısı yapıldı!

Dün Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen depremin ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü açıklamalarda bulundu. MASKİ, deprem sonrasında ana su kaynağında bulanıklık oluştuğunu açıklayarak vatandaşları uyardı. İkinci bir duyuruya kadar içme suyunun kullanılmaması yönünde açıklamalar yapıldı.

deprem.jpeg

MASKİ tarafından 'İlimizde gerçekleşen 5,3'lük depremin ardından Gündüzbey Kaptaj Tesisi ana kaynağımızda bulanıklık oluşmuştur. İkinci bir duyuruya kadar içme suyunu kullanmayınız' paylaşımı yapıldı.

derpemmm.jpeg

MALATYA'DA 5,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde dün 5,3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Depremin ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ağır hasarlı iki bina ile metruk bir binanın çöktüğünü, 23 kişinin ise düşme ve yüksekten atlama sonucu yaralandığını bildirdi.

Malatya'da gece saatlerinde yaşanan deprem Maraş başta olmak üzere Adıyaman, Urfa ve Antep'te de hissedildi. Birçok vatandaş ise 6 Şubat'ta meydana gelen Maraş depreminden çok etkilendiklerini bundan dolayı geceyi dışarıda geçirdiklerini ifade etti.

derpemmmmm.jpg

22 KİŞİ MALATYA'DA 1 KİŞİ ADAYIMAN'DA YARALANDI!

Malatya'da yaşanan depremde 23 kişinin yaralandığına dair Bakan Yerlikaya'dan açıklama geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Malatya'da 22 kişinin, Adıyaman'da da 1 kişinin yaralandığını dile getirdi. Yetkili ekiplerin ise teyakkuz halinde olduğunu ifade eden Koca, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER