Aman dikkat kum fırtınası meydana geldi! 700'den fazla kişi hastanelik oldu

İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletinde kum fırtınası meydana geldi. Bunun sonucunda da 700'den fazla kişi hastanelik oldu.

Aman dikkat kum fırtınası meydana geldi! 700'den fazla kişi hastanelik oldu

İran'da kum fırtınası meydana geldi. Kum ve toz fırtınası nedeni ile birçok kişi hastaneye başvurdu. Başvuruda bulunan 733 kişiden 58'i hastanelerde yatışı yapılarak tedavi altına alındı.

METEOROLOJİ DETAYLARI PAYLAŞTI

Kum fırtınasına ilişkin açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü toz miktarının artması nedeni ile görüş mesafesinin azaldığını ve fırtınanın devam etmesi ile çok sayıda kişinin hastaneye başvurduğunu ifade etti.

İran'da meydana gelen kum fırtınası sonucunda devlet kurumları da tatil edildi. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre kum ve toz fırtınası nedeni ile Zabul, Zehek, Hamun, Hirmend ve Nimruz bölgelerde devlet kurumları ve bankaların tatil edildiği açıklandı.

Ayrıca birçok eyalette ise bilindiği üzere geçen ay kum fırtınası nedeni ile birçok vatandaş hastaneye kaldırılmıştı. Kum fırtınasının tekrardan yaşanması halinde 3 günde 733 kişi hastanelere başvururken bu kişilerden 58'i hastanelerde yatışı yapılarak tedavi edildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER