Altın madeni faciasının yaşandığı Erzincan'dan korkutan haber! 3,5 milyon metreküp toprak daha kayabilir

İşçi çalışma ortamının çalışmaya müsait olma olup olmamasının önemini bir kez daha akıllara getiren Erzincan'da yaşanan toprak kayması faciasının ardından bölgeden endişe verici bir haber daha geldi. Haberi bizzat İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verdi.

Altın madeni faciasının yaşandığı Erzincan'dan korkutan haber! 3,5 milyon metreküp toprak daha kayabilir

Ülke genelinde çeşitli yerlerden gelen iş ve işçi kazaları son zamanda artmıştı. 13 Şubat günü Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması sonrası büyük bir alan yaşanan kazadan etkilenmiş, 9 işçi ise tonlarca ağırlıkta olan toprakların altında kalmıştı.

SİYANUR KARIŞMADIĞI İFADE EDİLMİŞTİ

Olayın ilk bildirilmesinin ardından bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edilmiş, ek olarak devlet yetkilileri de olayın ilk anından itibaren bölgeye giderek devam eden çalışmaları yerinde incelemişlerdi. İlk olarak sosyal medyada da yer alan toprak kayması sonucu Fırat Nehri'ne siyanür sızdığı iddialarını yaptıkları ölçümler ile reddeden yetkiler vatandaşların yüreğine su serpmişti.

Altın madeni faciasının yaşandığı Erzincan'dan korkutan haber! 3,5 milyon metreküp toprak daha kayabilir

"TOPRAK KAYMASI RİSKİ"

Yaşanılan durumun ardından vatandaşları korkutacak yeni bir açıklama geldi. Bölgede bulunan ve çalışmaları yerinde inceleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bölgede yaşanabilecek yeni durumlar hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Yeni bir toprak kayma riskinin olduğunu ifade eden Bakan Yerlikaya “Sabırlı Deresi'nin olduğu yerde 5 milyon metreküp, maden ocağının olduğu yerde 1,2 milyon metreküp ve yukarıda asılı kalan ama yerinden oynamış 3,5 milyon metreküplük bir toprak kütlesi var. Tekrar kayma riski var” diyerek vatandaşları olası durumlara karşı önceden bilgilendirme yoluna gitti.

Bakan Yerlikaya toprak kayma riskinin olduğu açıklamasına ek olarak günlük 1000 kamyon ile facianın yaşandığı bölgede çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada kayıp işçilere ulaşma konusunda da belirli noktalarda arama faaliyetlerine devam ettiklerini aktardı.

SONRAKİ HABER