Alper Gezeravcı ertelenen uzay yolculuğu hakkında açıklamalarda bulundu!

Bugün yapılması planlanan uzay yolculuğunun ertelendiği haberinin gelmesinin ardından uzaya gidecek ilk yolcumuz olan Alper Gezeravcı tarafından açıklamalara yer verildi.

Alper Gezeravcı ertelenen uzay yolculuğu hakkında açıklamalarda bulundu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer alacağı Ax3 misyonunun yeniden ertelendiğini açıkladı. Daha önce de Aralık ayından 2024 yılına ertelenen uzay yolculuğu hakkında bugün yeniden açıklamalara yer verildi.

İLK UZAY YOLCULUĞUMUZ YENİDEN ERTELENDİ!

Konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,

"İlk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da yer alacağı fırlatma ertelendi.

Hedeflenen fırlatma zamanı:
19 Ocak 2024 00:49 (Türkiye saati ile)

Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor.

Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

ALPER GEZERAVCI ERTELENEN UZAY YOLCULUĞU HAKKINDA KONUŞTU!

Planlanmayan bir ertelenmenin yaşanmasının ardından konu hakkında merak edilenler de artmaya başladı. bunun üzerine Kacır, yapılan açıklamada, "fırlatma öncesi yürütülen teknik kontrollerin, gelecek 24 saat içinde tamamlanmasının planlandığına" yer verildiğini belirterek, yeni fırlatma zamanı olarak da 19 Ocak Türkiye saatiyle 00.49'un duyurulduğunu hatırlattı. Bütün teknik kontrollerde olumlu sonuçlar alınmasını ve fırlatmanın daha fazla gecikmeden gerçekleşmesini ümit ettiğini dile getiren Kacır, "Bu milletimizin çok uzun zamandır beklediği bir misyon. Türkiye ilk kez bir insanlı uzay misyonunu gerçekleştirmiş olacak. Şimdiye kadar çok sayıda ülke, astronotlarını Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderdi. Biz 2021 yılında Cumhurbaşkanımızın dünya kamuoyuna ilan ettiği, Milli Uzay Programı kapsamında ilk kez bir astronotumuzu gönderiyoruz. Geç olsun, güç olmasın diyoruz." diye durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

SONRAKİ HABER