Ali Sirmen vefat etti! Ali Sirmen kimdir?

Gazeteci ve Yazar Ali Sirmen'in hayatını kaybettiği bildirildi. Gelişmenin ardından Ali Sirmen'in hayatı merak konusu oldu.

Ali Sirmen vefat etti! Ali Sirmen kimdir?

Ali Sirmen'in hayatını kaybettiği haberi kısa sürede sosyal medyada üst sıralarda yer aldı. Gazeteci ve yazar olan Ali Sirmen hukukçu ve oyunculuk yapması ile de biliniyordu. 84 yaşında vefat eden Sirmen'in hastalığından dolayı tedavi gördüğü biliniyordu.

Sirmen'in vefat haberinin ardından kendisi için çok sayıda taziye mesajı paylaşıldı. Ali Sirmen'in hayatını kaybetmesinin ardından vatandaşlar Sirmen'in hayatı hakkında bilgi sahibi olmak için araştırmalar yapmaya başladı.

ALİ SİRMEN KİMDİR?

Türk sanat müziği bestekârı ve keman sanatçısı Sadi Işılay'ın torunu olan Ali Sirmen, 10 Kasım 1939 tarihinde İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.

Sirmen, köşe yazarlığına 1966 yılındaAkşam gazetesinde başladı.Yeni Ortam veMilliyet gazetelerinde de köşe yazıları yazdı. HalenCumhuriyet gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır.1972 yılında kurulan Barış Derneği'nin kuruluşunda yer aldı.İkinci Bahar televizyon dizisinde Antepli bir komiseri canlandırdı.Cumhuriyet adlı filmde ise,Cumhuriyet gazetesinin kurucusu olan Yunus Nadi Abalıoğlu'nu canlandırdı.

SkyTürk kanalındaSiyah-Beyaz isimli programın sunucularından biridir. Ayrıca Cem TV'de Süheyl Batum ileAyıptır Söylemesi isimli tartışma programını sundu.2015 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne layık görüldü. Mine Sirmen ile evliliğinden Devrim (d. 1966) adında bir oğlu vardır.

SONRAKİ HABER