ALES sonuçları ve cevap anahtarı erişime açıldı

ÖSYM, ALES sonuçlarının açıklandığını duyurdu. ÖSYM tarafından ALES sonuçlarının açıklanması ile beraber cevap anahtarının da erişime açıldığı açıklandı.

ALES sonuçları ve cevap anahtarı erişime açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) katılımcıları sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyordu. ÖSYM'nin ALES sonuçlarını açıklaması ile beraber adaylar da sonuçlara nasıl ulaşacağını sorguluyor.

28 Temmuz 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı sonuçları açıklandı. ÖSYM, sonuçların yanı sıra cevap anahtarının da erişime açıldığını duyururken adaylar sonuçlara ilişkin araştırmalar da başladı.

ALES SONUÇLARI AÇIKLANDI: ALES SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada "28 Temmuz 2024 tarihinde uygulanan 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2024 - ALES/2) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

ALES sonuçları ve cevap anahtarı erişime açıldı

Adaylar, sınav sonuçlarına 15 Ağustos 2024 tarihinde saat 14.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir." ifadelerine yer verildi. Bu çerçevede belirtilen adres üzerinden sonuçlara ulaşılabilecek.

ÖSYM, sonuçların ardından cevap anahtarının da erişime açıldığı açıklandı.

ALES CEVAP ANAHTARI ERİŞİME AÇILDI

ALES/2 sınav sonuçları 15 Ağustos 2024 tarihinde açıklandı.

ALES sonuçları ve cevap anahtarı erişime açıldı - Resim : 2

ÖSYM tarafından açıklanan açıklamada ''28 Temmuz 2024 tarihinde uygulanan 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri, cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunmasıyla elde edilen cevapları ve soruların doğru cevapları, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 15 Ağustos 2024 tarihinde saat 15.30'dan itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.'' denildi.

SONRAKİ HABER