ALES 3 sınav giriş belgesi nereden ve nasıl sorgulanır?

Yükseköğretimlerini tamamlayan ve tezli yüksek lisansa, akademik personel kadrolarına ve doktoraya başvuran adayların kullandığı bir sınav puan türü olan ALES, yılda 3 kez düzenleniyor. ALES/3 başvurusu yapan adaylar sınav giriş belgelerini sorguluyor.

ALES 3 sınav giriş belgesi nereden ve nasıl sorgulanır?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı (ALES), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yılda üç defa, düzenlenen yükseköğretim kurumlarına lisansüstü öğrenci alımları ile öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar için yapılan bir sınavdır.

Sözel ve sayısal olarak 2 testten 100 sorudan oluşan, puan aralığı 50 ve 100 arası olan ALES, lisansüstü eğitim için kullanılan bir puan türünü ifade eder. Lisansüstü eğitim için yurt dışına gönderilecek adayların belirlenmesinde de belirleyici bir sınav olan ALES'in üçüncüsü için başvurular tamamlanırken adaylar, ''ALES/3 sınav giriş belgesi nereden ve nasıl sorgulanır?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

ALES/3 SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN ERİŞİME AÇILACAK?

Akademik kariyer yapmak isteyen adayların katılım sağladığı ALES sınavının bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek olan son sınavı için giriş belgeleri ÖSYM tarafından erişime açıldı. ALES sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklanırken adaylar da sınav giriş belgelerini nereden sorgulayacağını merak etti.

ales-3-sinav-giris-belgesi-nereden-ve-nasil-sorgulani.jpeg

19 Kasım tarihinde uygulanacak olan bu yıl ki son ALES sınavına katılım sağlayacak olan adayların sınava katılım için zorunlu olan sınav giriş belgeleri erişime açıldı. ALES/3 sınav giriş belgeleri ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden ''ais.osym.gov.tr'' adresinden T.C kimlik numarası ve şifre girildikten sonra sorgulanabilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER