ALES 3 başvuru ve sınav tarihi nedir, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

ALES/3 başvuru ve sınav tarihleri adayların gündeminde yer alıyor. Yılın son ALES sınavı için ÖSYM takvimi paylaştı. Bu çerçevede sınav tarihi ve sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

ALES 3 başvuru ve sınav tarihi nedir, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için 3'üncü oturum sınav tarihi ve sonuçları merak ediliyor. ÖSYM'nin ALES/3 oturumunu düzenleyeceği tarih merak konusu olurken 28 Temmuz 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için araştırmalar devam ediyor.

ALES/3 başvuru ve sınav tarihleri adayların en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor. Yılın son ALES sınavı için ÖSYM merak edilen takvimi paylaştı. Sınav puanı beş yıl geçerli olan ALES/3 için başvuru sürecinin ne zaman başlayacağı merak edilirken bir yandan da ''ALES 3 sınavı ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanır?'' soruları gündeme geldi.

2024 ALES/3 NE ZAMAN?

ALES sınavı için son düzlüğe girildi. 2024 yılının üçüncü ve son ALES'i için başvurular ekim ayında açılıyor. ''Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 2024 ALES/3 sınav tarihi ne zaman?'' sorusunun yanıtı merak edildi. 2024 ALES/3 sınavlarının başvuruları 1 - 9 Ekim tarihleri arasında alınacak. Geç başvurular da 16 Ekim'de yapılacak. ALES 3 sınavı da 17 Kasım tarihinde uygulanacak. ALES/3'ün sınav giriş belgesi de sınavdan 10 gün önce kadar adayların erişimine açılması bekleniyor. ÖSYM tarafından düzenlenecek olan ALES/3 sınavının sonuçları 6 Aralık 2024 tarihinde duyurulacak.

SONRAKİ HABER