ALES 2 sınavı ne zaman, hangi gün yapılacak?

Akademik kariyer yapmak isteyen adayların katılım sağladığı ALES sınavının 2. oturumunun hangi gün yapılacağı merak ediliyor.

ALES 2 sınavı ne zaman, hangi gün yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı (ALES), akademik kariyer yapmak isteyen bireylerin katılım sağladığı bir sınav olarak uygulanıyor. Yılda üç defa düzenlenen ALES ile yükseköğretim kurumlarına lisansüstü öğrenci alımları yapılırken öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar belirleniyor.

Sözel ve sayısal olmak üzere 2 testten 100 sorudan oluşan, puan aralığı 50 ve 100 arası olan ALES, lisansüstü eğitim için kullanılan bir puan türünü iken Lisansüstü eğitim için yurt dışına gönderilecek adayların belirlenmesini sağlayan bir sınav olarak da biliniyor. 2024 ALES/2 hakkında bilgi sahibi olmak isteyen adaylar, '' ALES/2 ne zaman, saat kaçta yapılacak?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

ALES 2 sınavı ne zaman, hangi gün yapılacak?

2024 ALES/2 SINAVI NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ALES/2 sınavının başvuruları haziran ayında alındı. ALES için sınav giriş belgesi beklenirken adaylar da ''ALES/2 sınav yerleri açıklandı mı, sınav ne zaman?'' sorularına yanıt arıyor. ALES/2 sınavı 28 Temmuz 2024 Pazar günü uygulanacak. Sonuçlar da 16 Ağustos tarihinde erişime açılacak. ALES/2 sınav giriş belgeleri ise henüz yayımlanmadı.

SONRAKİ HABER