ALES 2 ne zaman, saat kaçta, hangi gün yapılacak? ÖSYM AİS ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı

Akademik kariyer yapma hedefi olan adayların katılım sağladığı ALES sınavının 2'nci oturumunun hangi gün yapılacağı merak ediliyor. ALES 2 oturumunun sınav giriş belgesi de merak edilenler arasında yer alırken sorgulama ekranı gündemdeki yerini aldı.

ALES 2 ne zaman, saat kaçta, hangi gün yapılacak? ÖSYM AİS ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı (ALES) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenleniyor. Akademik kariyer yapmak isteyen bireylerin katılım sağladığı bir sınav, yılda üç defa düzenlenirken ALES ile yükseköğretim kurumlarına lisansüstü öğrenci alımları yapılıyor.

Sözel ve sayısal 2 test ve 100 sorudan oluşan, puan aralığı 50 ve 100 arası olan ALES, lisansüstü eğitim için kullanılan bir puan türü olarak Lisansüstü eğitim için yurt dışına gönderilecek adayların belirlenmesini sağlıyor. 2024 ALES/2 hakkında bilgi sahibi olmak isteyen adaylar, '' ALES/2 ne zaman, saat kaçta, hangi gün yapılacak? ÖSYM AİS ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı'' sorularına yanıt aramaya başladı.

2024 ALES/2 SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ALES/2 sınavı 28 Temmuz 2024 Pazar günü uygulanacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak. Adayların sınav için saat 10.00'a kadar sınav binalarında olması gerekirken sonuçlar da 16 Ağustos tarihinde erişime açılacak.

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL SORGULANIR?

ALES/2 sınav giriş belgesi sorgulamak için ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden T.C. kimlik numarası ile giriş yaparak sorgulama işlemlerini kolaylıkla yapabiliyor.

SONRAKİ HABER