Aksaray'ın yeni valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu kimdir, nereli ve daha önce hangi görevlerde bulundu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 57 ile yeni vali ataması gerçekleştirildi. Kararname Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kararname ile Aksaray'ın yeni valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu oldu. Peki ama Mehmet Ali Kumbuzoğlu kimdir?

Aksaray'ın yeni valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu kimdir, nereli ve daha önce hangi görevlerde bulundu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 10 Ağustos Perşembe günü Resmi Gazete'de Valiler Kararnamesi yayımlandı. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri gereğince 57 ilin vali ataması yapıldı. Bu kararname ile Aksaray'ın yeni valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu oldu. Peki ama Aksaray'ın yeni valisi Kumbuzoğlu kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu?

57 ilin valisi değişti: TBMM Genel Sekreteri ve AFAD Başkanı vali oldu - 10Haber

MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU HAKKINDA!

1967 yılında Trabzon İli Çaykara İlçesinin Karaçam Beldesi’nde dünyaya gelen Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ilkokul tahsilinin bir kısmını Rize Güneysu Dumankaya Köyü’nde kalan kısmını ise Çaykara Karaçam Beldesi’nde bitirdi. Trabzon'da Ortaokul ve lise tahsilini tamamlayan Kumbuzoğlu, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü tamamladı.

Üniversiteden mezun olan Kumbuzoğlu, 1993 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğünde ardından ise Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı’nda Devlet Personel Uzman Yardımcısı olarak çalıştı. Ardından yazdığı tezlerin başarılı bulunmasıyla aynı kurumda Devlet Personel Uzmanı görevini üstlendi.

2005 ve 2006 yıllarında sırasıyla aynı kurumda Koordinasyon Dairesi Başkanı ve Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı görevine getirildi.

2004 ile 2007 yılları arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı Makamında Devlet Personel Başkanlığı’ndan sorumlu Bakan Danışmanı olan Kumbuzoğlu, aynı dönem Bakan Danışmanı sıfatıyla komisyon çalışmaları yaptı.

Ardından 2007 - 2009 yılları arasında Adalet Bakan Danışmanlığı görevini icra etti. 20.03.2009 tarihinde Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Kumbuzoğlu, yine aynı yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nda Meclis Başkanı Başdanışmanı oldu.

Akabinde aynı kurumda Meclis Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı ve 3 yıl bu görevine devam etti. Kumbuzoğlu, Meclis Genel Sekreter Vekili olarak da görev yaptı. 2012'de ise Üçlü Kararname ile Devlet Personel Başkanı görevine atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 10 Ağustos Perşembe günü Resmi Gazete'de Valiler Kararnamesi'nin ardından Aksaray'a vali olarak atanan Mehmet Ali Kumbuzoğlu, evli ve 1 çocuk babası olup, İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER