Akraba kuzen evliliği konusu nedir, yasaklanacak mı, resmi açıklama oldu mu?

Sosyal medyada son günlerde akraba evliliğinin yasaklanacağına dair yoğun bir gündem yaşanıyor. Gelecek yıl konu ile ilgili bir düzenleme olacağı iddialarının ardı arkası kesilmiyor.

Akraba kuzen evliliği konusu nedir, yasaklanacak mı, resmi açıklama oldu mu?

İnsanların aralarında kan bağı olan kuzenleri ile evlenme durumunun sıklıkla yaşandığı ülkeler arasında Türkiye'de yer alıyor. Akraba evliliklerinin çeşitli sağlık sıkıntısına sahip çocukların doğmasına neden olduğu iddia edilirken konuya dair dini ya da hukuki bir engel bulunmuyor.

Türkiye'de özellikle doğu illerinde akraba evliliği kavramı sıklıkla insanların karşısına çıkıyor. Son günlerde sosyal medyada kuzen evliliğinin yasaklanacağına dair iddiaların artmasının ardından konu ile ilgili vatandaşlar bir araştırma içine girdi.

RESMİ BİR GELİŞME YAŞANMADI

Şu anda akraba evliliğinin yasaklanacağı ya da bu konuya bir düzenleme geleceğine dair resmi açıklama yapılmadı. Sosyal medyanın da etkisi ile giderek büyüyen bu yasak konusu ile ilgili yakın zamanda bir açıklama yapılması bekleniyor.

Geçtiğimiz dönemlerde Hollanda, Tacikistan ve Azerbaycan gibi ülkelerde akraba evliliği yasaklanmıştı. Azerbaycan karara gerekçe olarak akraba evliliğinden doğan çocukların genetik hastalık taşımasını öne sürdü.

Türkiye'de en çok akraba evliliğinin Şanlıurfa şehrinde yaşandığı ifade edilmişti. yüzde 17 orana sahip olan bu şehri Siirt ve Muş takip etmişti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER