AKP içinde Yerel Seçim öncesi adaylık hareketliliği artıyor! Ankara ve İzmir için birden fazla isim gündemde

AKP'nin yaklaşan yerel seçimleri öncesinde, "3 dönem kuralı" nedeniyle milletvekilliği süresi sona eren birçok ismin büyükşehir belediye başkanlığı için adaylık konusunda hareketlilik yaşandığı konuşuluyor.

AKP içinde Yerel Seçim öncesi adaylık hareketliliği artıyor! Ankara ve İzmir için birden fazla isim gündemde

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un İstanbul, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin'in Ankara, genel başkan yardımcısı Hamza Dağ'ın ise İzmir için "belediye başkan adayı olmak istediği" yönünde iddialar ortaya atılıyor.

Ankara'nın seçmen yapısı değerlendirildiğinde, özellikle "milliyetçi - muhafazakar tabanın İstanbul'a kıyasla daha baskın olduğu" yorumları yapılıyor. Bu çerçevede, genel sekreter Fatih Şahin dışında, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylığına sıcak baktığı konuşuluyor.

Ankaralılar bu adreste buluşuyor!TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

kecioren-belediye-baskani-turgut-altinok-milliyetci-hareket-partisinin.jpg

AKP İçinde Adaylık İsteyen İsimler Çoğalıyor

AKP içerisinde Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için talepte bulunan isimler arasında Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da yer alıyor. Altınok, adının Ankara için aday olarak anılmasının ardından aday olmak istediğini açıklamış ve "Göreve hazırız" demişti. Altınok, konuyla ilgili olarak "Partimiz, genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız ve Cumhur İttifakı'nın bize belediye başkan adaylığını tevdi etmesi halinde göreve talibiz. Aday olursam kazanacağıma inanıyorum. Anket sonuçları da bunu destekliyor." açıklamasında bulundu.

hamza-dag-aa-1896912.jpg

İzmir'de Hamza Dağ'ın Adı Öne Çıkıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerde CHP'nin 11 büyükşehir belediye başkanlığını hedeflediğini açıklamıştı. AKP ise "CHP'nin kalesi" olarak bilinen İzmir için bu sefer "her kesimden oy alabilecek bir aday üzerinde çalışıyor." AKP'nin eski Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili ve eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'i "aday göstermeyi düşündüğü" iddiaları da gündemde yer alıyor. Ancak AKP'nin "3 dönem kuralı" nedeniyle milletvekilliği süresi sona eren genel başkan yardımcısı Hamza Dağ'ın da "İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olmak istediği" ileri sürülüyor."

"Haberankara.com"

SONRAKİ HABER