Akbank Genel Müdürü olarak atanan Cenk Kaan Gür kimdir?

Akbank Yönetim kurulunda değişiklikler meydana geldi. Akbank tarafından yapılan açıklamaya göre, bankanın genel müdürlük görevini yürüten Hakan Binbaşgil, yönetim kurulu başkan yardımcısı ve murahhas üye olarak atanırken yerine Cenk Kaan Gür getirildi.

Akbank Genel Müdürü olarak atanan Cenk Kaan Gür kimdir?

Akbank'ın yönetim kurulundaki değişiklikler gündem oldu. Akbank yönetim kurulundaki isimlerin değişmesi ve Özgür Demirtaş'ın istifası üzerine vatandaşlar da yönetim kurulundaki yeni isimleri merak etti. 2012 yılından beri Akbank'ın Genel Müdürlük görevini yürüten Hakan Binbaşgil, 2 Ekim 2023 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üye olarak atandı. Görev yeri değişen Binbaşgil'in Akbank Genel Müdürlüğü görevine Cenk Kaan Gür getirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, önemli bir bayrak değişimi gerçekleştirdiklerini belirtti. Kurumdaki görev değişiklikleri nedeniyle vatandaşlar da ''Cenk Kaan Gür kimdir, kaç yaşında, nereli, kariyeri nedir?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

AKBANK GENEL MÜDÜRÜ CENK KAAN GÜR OLDU

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, "Kurumumuzda 21 senedir önemli görevler üstlenmiş, 12 yıla yakın da genel müdürlük yapmış Hakan Binbaşgil, görevini Kaan Gür'e devrederek yönetim kurulu başkan yardımcısı ve murahhas üye olarak çok önemli bir pozisyona geçiyor. Kendisine tüm emekleri ve özverili çalışmaları için teşekkür eder, Akbank Yönetim Kurulu adına şükranlarımı sunarım. Hakan Bey'in uzmanlığı ve bilgi birikimiyle bu yeni pozisyonda da Akbank'a önemli katkılarda bulunmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.Yeni genel müdürümüz Kaan Bey, 30 yılı aşkın bankacılık tecrübesiyle çok deneyimli bir isim. 2011-2017 yıllarında Akbank üst yönetiminde de görev yapan değerli çalışma arkadaşımız Kaan Gür, bütün tecrübesiyle yuvaya geri dönüyor." değerlendirmesinde bulundu.

akbank-genel-muduru-olarak-atanan-cenk-kaan-gur-kimdir.jpg

CENK KAAN GÜR KİMDİR?

Akbank Genel Müdürlüğü görevine Cenk Kaan Gür getirildi. Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada"Bankamızda 2012 yılından beri Genel Müdürlük görevini yürüten Sayın Sabri Hakan Binbaşgil, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üye olarak atanmıştır.Sayın Eyüp Engin, Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır.Sayın Cenk Kaan Gür'ün Genel Müdür olarak atanması kararlaştırılmıştır." denildi. Bankacılık sektöründe 30 yıllık tecrübeye sahip olan Cenk Kaan Gür, Gazi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü tamamladı. Ardından Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Executive MBA Yüksek Lisansını tamamlayan Gür, meslek hayatına Garanti Bankası’nda başladı.

CENK KAAN GÜR'ÜN KARİYERİ

Cenk Kaan Gür kurumsal, Ticari ve KOBİ Bankacılığı alanlarında Şube ve Bölge Müdürlüğü’nü takiben KOBİ işkolundan sorumlu Pazarlama Koordinatörlüğü görevini yerine getirdi.

2011 yılında Akbank’a KOBİ Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan Gür, görevine 2013 - 2017 yılları arasında Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret bölümlerinin de içerisinde yer aldığı Ticari Bankacılık iş kolundan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak devam etti.

Akbank’ta görev yaptığı süre içerisinde Ak Finansal Kiralama’da Yönetim Kurulu Başkanı ve Ak Yatırım Menkul Değerler’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevlerini de yerine getirdi.

akbank-genel-muduru-olarak-atanan-cenk-kaan-gur-kimdir-001.jpg

Cenk Kaan Gür, Ekim 2017 tarihinde Alternatif Bank’a Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak katıldı.

Gür, bankadaki görevlerine ek olarak iştirak şirketlerinden Alternatif Lease’de Yönetim Kurulu Başkanı, Alternatif Yatırım’da ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyordu.

"BU MİRASI YEPYENİ UFUKLARA TAŞIMAK İÇİN HAZIRIZ"

Akbank'ın yeni Genel Müdürü Kaan Gür, bankaya bu önemli görev için yeniden katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan Akbank'ın genel müdürlük görevini üstlenmek benim için büyük bir onur ve ayrıcalık. Akbank'ın önümüzdeki dönemde, Sayın Hakan Binbaşgil'in bizlere bıraktığı sağlam temeller üzerinde daha da büyüyüp gelişeceğine olan inancım tam. Akbank, başarılarla dolu bir geçmişe sahip. Bankadaki güçlü ekiple birlikte bu mirası daha da yüceltmek, yepyeni ufuklara taşımak için hazırız." ifadelerini kullandı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER