AK Parti'den yeni yasa hazırlığı: Ruhsatsız silah taşıyanlara hapis cezası!

AK Parti tarafından yeni yasa hazırlığı olduğu iddiaları Ankara kulislerine düşerken yeni düzenleme sonrasında ruhsatsız silah taşıyan kişilere 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

AK Parti'den yeni yasa hazırlığı: Ruhsatsız silah taşıyanlara hapis cezası!

Bugün düzenlenen törenle TBMM'de yeni yasama yılı başlarken gözler bekleyen kanun tekliflerine çevrilmişti. Son dönemde artan silahlı saldırı olayları nedeniyle AK Parti tarafından yeni bir yasal düzenleme hazırlığı olduğu iddiaları Ankara kulislerinde konuşulanlar arasına girdi. Söz konusu düzenleme ile ruhsatsız silah taşıdığı belirlenen kişilere 5 yıla kadar hapis cezası verileceği iddia edildi.

RUHSATSIZ SİLAH TAŞIYAN KİŞİLERE HAPİS CEZASI!

Türkiye genelinde yılbaşından bu yana 70 bin civarında ruhsatsız silah ele geçirildi. İçişleri Bakanlığının verilerine göre, bu silahların 7 bin 984'ü kurusıkı, 49 bin 879'u tabanca, 17 bin 884'ü av tüfeği, bin 369'u ise uzun namlulu silah. Ruhsatsız silahların büyük bölümü, parçaların veya aparatların ayrı ayrı alınıp, sonrasında birleştirilerek ateşli silah haline getirilmesinden oluşuyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da geçtiğimiz günlerde, ruhsatsız silahlarla ilgili cezaların caydırıcı hale getirileceğini açıklamıştı.

AK Parti tarafından hazırlanan kanun taslağına göre ruhsatsız silah taşıyan kişilere 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi gündemde. Silaha susturucu takan ya da nokta atış yapılmasını sağlayan aparatlar takan kişilere ise 24 yıla kadar hapis cezası verilecek. Ülkeye kaçak silah sokan kişilere ise 5 ila 12 yıl arasında hapis cezası verilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER