AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerin yeminine dair açıklama: Kasıt mı ihmal mi tespit edilecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, teğmenlerin yeminiyle ilgili olarak kasıt ve ihmal durumlarının tespit edileceğini dile getirdi.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerin yeminine dair açıklama: Kasıt mı ihmal mi tespit edilecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bir televizyon kanalının canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, son günlerde tartışma konusu olan teğmenlerin kılıçlı yemini ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Teğmenlerin mezuniyet töreninden görüntülerin paylaşılmasından sonra başlayan tartışmayla ilgili dört kategoride söylemi olduğundan bahseden Çelik, kasıt ve ihmal konusuna dikkati çekti.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: ''KASIT MI, İHMAL Mİ TESPİT EDİLECEK''

AK Parti Sözcüsü Çelik, teğmenlerin yeminiyle ilgili "Büyük çoğunluğu itibariyle böyle bir mezuniyet töreninden sonra topyekün suçlamaya gitmek, çirkin ifadeler kullanmak doğru değil.'' ifadelerine yer verdiği açıklamasında ''Demokratik mekanizmalar işliyor şu anda. Kasıt, ihmal, disiplinsizlik bu bağlamda incelenecek ve gereği yapılacak. Ben siyaset tarafında durduğum için. Soruşturmanın sonucunu görelim." değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, ''Bir mesele darbe midir, kalkışma mıdır, disiplinsizlik midir, kasıt mıdır, ihmal midir bunlar farklı farklı şeylerdir. Bunlar değerlendirilecektir. Farklı yemin okuma meselesinin düzenlenmesi gerektiği net bir şekilde açıktır.'' ifadelerine yer verirken güvenlik mekanizmasının siyasi odak haline getirildiğini de sözlerine ekledi.

SONRAKİ HABER