AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP'nin erken seçim çağrısına "en kötü espri" çıkışı

AK Parti Merkez Karar ve Yönetme Kurulu toplantısı bugün gerçekleşti. Toplantının ardından kameraların karşısına geçen parti sözcüsü Çelik önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP'nin erken seçim çağrısına "en kötü espri" çıkışı

Türkiye, ülke içi ve ülke dışı yoğun bir gündem trafiği yaşamaya devam ediyor. Bu gündemin gölgesinde resmi olarak gerçekleşmesine çok uzun bir zaman olmasına rağmen seçim polemiği de sürüyor.

Yerel seçim sürecinin geride bırakılmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi cephesinden iktidara yönelik ısrarla erken seçim açıklaması gelmişti. Hükümet kanadından ise bu talebin her seferinde olumsuz karşılandığına yönelik karşılık verilmişti.

"BİZ SEÇİM FALAN İSTEMİYORUZ DİYORLARDI"

Yakın zamanda Özgür Özel'in bu konuyu tekrar gündeme getirmesi AK Parti MYK sonrası basın toplantısında da gündeme geldi. Konu ile ilgili konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "2024 yılının en kötü esprisi yarışması olsa bu 1. olurdu. Cumhurbaşkanımızı herhangi bir seçimde yenebileceğini düşünmesi, bir siyasi değerlendirme olarak ele alınamaz. Kötü bir espriden öteye geçemez. Biz seçim falan istemiyoruz diyorlardı. Gözüken o ki bu plan tutmadı" şeklinde konuştu.

Çelik Türkiye'nin gündeminde seçim gibi bir durumun söz konusu olmadığını ve kendilerinin yollarına aynı şekilde devam edeceklerini ifade etti. Ömer Çelik şu anda CHP'nin odaklanması gereken şeyin kendi içlerinde yapacakları seçim olduğuna vurgu yaptı.

Muhalefet kesiminin erken seçim söylemlerine aynı şekilde devam etmesi bekleniyor. Hükümetin karar değiştirip seçime gitme kararı alıp almayacağı zaman içinde belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER