AK Parti Sözcüsü Çelik, CHP'nin Dilruba'yı protokolde ağırlamasına tepki gösterdi

Uzun bir süre gündemden düşmeyen Dilruba Kayserilioğlu adlı vatandaş, sokak röportajında söylediği sözlerden dolayı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

AK Parti Sözcüsü Çelik, CHP'nin Dilruba'yı protokolde ağırlamasına tepki gösterdi

İzmir'de bir videoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' yönelik söylediği sözlerden ötürü gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Dilruba adlı vatandaşın yaşadıkları ülke gündemine oturmuştu.

CEZAEVİNDE ZİYARET EDİLMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi'de Kayserilioğlu'nun düşüncelerini özgürce ifade etmesinden dolayı tutuklanmasını doğru bulmadıklarını ifade ederek karara tepki göstermiş oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel cezaevinde Dilruba'yı bizzat ziyaret ederek kendisinin yanında olduğunu göstermişti.

Geçtiğimiz gün Dilruba Kayserilioğlu'nun cezaevinden tahliye edilmesinin ardından CHP'den bir hamle daha geldi. Dilruba İzmir'de düzenlenen 93. İzmir Enternasyonal Fuarında protokolde Özgür Özel ile yan yana yer aldı.

"ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Bu duruma AK Parti cephesinden sert bir yanıt geldi. Konu ile ilgili konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Her iki parti arasında Dilruba polemiği ile ilgili yaşananlar yakından takip ediliyor. Olayların odağındaki isim Dilruba Kayserilioğlu ise verdiği demeçlerde tutuklanmasına sebep olan sözlerinin arkasında olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER