AK Parti Grup Başkanı Güler'den başıboş sokak köpekleri açıklaması! Uyutulma olmak zorunda

Türkiye'nin haftalardır gündeminden düşmeyen başıboş köpekler konusu hakkında konuştu. Mecliste görüşülmesi beklenen yasanın içeriğine değinen Güler sahiplenilmeyen köpeklerin uyutulması gerektiğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanı Güler'den başıboş sokak köpekleri için uyutulma sözleri

Ülkeyi ikiye bölen ve bir yandan da kuduz vakalarının artması nedeniyle acilen çözüm istenen başıboş köpekler konusu ile ilgili iktidar cephesinden yeni açıklamalar geliyor. Sahiplendirilmek üzere toplanacak sokak köpeklerinden sahiplenilmeyenlerin hayatlarına son verme anlamına gelen uyutulma işlemine maruz kalıp kalmama tartışmaları sürüyor. Konu ile ilgili bugün konuşan AK Parti Grup Başkanı Güler net bir ifade ortaya koydu.

"DİĞER HAYVANLARINDA SAĞLIĞINI KORUMAK ZORUNDASINIZ"

Uyutulma kararının kesinlikle olması gerektiğini ifade eden Abdullah Güler "Uyutulma olmak zorunda. Toplumsal risk taşıyan, kuduz riski taşıyan, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan, beslenme zorluğu çeken hayvanlarımız var. Dolayısıyla barınaktaki diğer hayvanların da sağlığını korumak zorundasınız" şeklinde konuştu.

KARARI HEKİM YÖNETİCİLER VERECEK

Hayvanların hayatlarını sonlandırma anlamına gelen uyutulmanın yasada nasıl ifade edileceğini ve bunun neye göre yapılacağından da bahseden Güler tanımın yasada ötenazi olarak geçeceğini ve ötanaziye veteriner hekim ve kamu yöneticilerinin karar vereceğini dile getirdi.

Gözler yasa tasarısının ne zaman görüşüleceğine ve kabul edilip edilmeyeceğine çevrildi. Bir yandan da konu ile ilgili tartışmalar sürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER