AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeybekçi emekliye zam yerine farklı bir yol önerdi

Ülkemizde yıllardır haklarının ellerinden alındığını söyleyen ve emekli olmak için daha fazla beklemek istemeyen milyonlarca vatandaşlar için EYT yasası çıkmıştı. Prim gününü dolduran ve yaşını bekleyen insanlar karar ile beraber emekli olmuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeybekçi emekliye zam yerine farklı bir yol önerdi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak ifade edilen EYT yasasının çıkması ile birlikte bir sorun biterken yeni sorunlar çıkmıştı. Maaşlarının düşük olmasını ve gelen zamların ellerindeki paranın alım gücünü hızlıca erittiğini ifade eden vatandaşlar hükümet yetkililerine kendileri için adım atmaları doğrultusunda çağrılarda bulunmuştu.

EYT KARARINA ELEŞTİRİ GELDİ

Hükümet kanadından ise emekliler konusunun kendilerini ve ülke ekonomisini zorlayan bir konu olduğuna dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Konu ile ilgili son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi yaptığı söylemler ile adından söz ettirdi.

EYT yasasının çıkmasına olumlu bakmadığını ifade eden Zeybekçi "EYT demek geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmek demektir" bu kararın kendilerini zorladığını ifade etti. İstemedikleri halde bu yasayı çıkarttıklarını ima eden Nihat Zeybekçi "Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır diyerek EYT ile ilgili olmaması gerekenler yapıldı" şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜM İSTİHDAMI ARTIRMAK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeybekçi sözlerinin devamında yoğun bir şekilde talep edilen emekli maaşına zam konusunda farklı düşündüğünü belirtti. Nihat Zeybekçi "Çözüm ürünü, malı, istihdamı artırmak" diyerek zam yapılması ile bir yere varılamayacağını işaret etmiş oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER