Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sıcak Yuva Genelgesinin 15 Nisan'a kadar uzatıldığını açıkladı

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin ardından hızlı bir şekilde soğuk havaya dönmesi bazı önlemleri de beraberinde getirdi. Konu ile ilgili valiliklere yazı gönderildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sıcak Yuva Genelgesinin 15 Nisan'a kadar uzatıldığını açıkladı

Türkiye kış ayını son dönemlerin en mevsim normallerinin üzerinde seyreden bir dönem olarak geçirmişti. Havaların böyle gidip gitmeyeceği sorusu Mart ayının gelmesi ile yanıtlanmıştı. Soğuk havanın geri gelmesi sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan bir adım geldi.

EVSİZLERİN BAKIMI SAĞLANIYOR

81 ilin tamamı için alınan karar valilikler ile paylaşıldı. Bu kapsamda devam eden kış aylarında sokaklarda yaşamak zorunda kalan kimsesiz ihtiyaç sahipleri bireylerin ihtiyaçlarının karşılandığı Sıcak Yuva genelgesinin uzatıldığı açıklandı. Söz konusu dönem boyunca ihtiyaç sahibi bireylerin yanında olmak ve onları olumsuz hava koşullarından koruma için hayata geçirilen uygulama 15 Nisan'a kadar devam edecek.

Bu süre zarfından şehirlerin sokaklarında ilgili birimler tarafından tek bir vatandaşın kalmaması adına denetlemeler gerçekleştiriliyor. Evsiz şahısların tespit edilmesi durumunda onlar alınarak misafirhanelere yerleştiriliyor ve bakımları sağlanıyor. Misafir hane olmasa bile barınma sorunu farklı yöntemler ile çözülen vatandaşların sağlıktan kişisel gıdaya kadar bir çok sorunu ile ilgileniyor.

BİR ÇOK HİZMETTEN YARARLANIYORLAR

Psikososyal ve giyim ihtiyaçlarının da karşılandığı vatandaşlara yönelik sağlanan bu hizmetin devam edilme kararı resmi olarak ilgili makamlara tebliğ edildi. Bakanlık kararının ardından şehirlerde devam eden bu uygulamanın kaldığı yerden belirtilen tarihe kadar devam edeceği kesinleşti.

SONRAKİ HABER