Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Göktaş açıkladı! 4.2 milyar TL Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılıyor

Evlerde bakım gören hastaların ve ailelerine maddi anlamda destek olunması adına yatırılan evde bakım yardımının vatandaşlara ödenmeye başlandığı bildirildi. Konu ile ilgili açıklamayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş duyurdu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Göktaş açıkladı! 4.2 milyar TL Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılıyor

Ülkemizde yaşadıkları hastalıktan dolayı evde bakım gören hastalar için devlet tarafından destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklama ile vatandaşların hesaplarına destek ödemesi yatırmaya başladıklarını duyurdu.

EVDE BAKIM YARDIMI HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

Konu ile ilgili konuşan Bakan Göktaş “Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz” diyerek Bakanlığı çalışmalarına dair bilgiler verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Başkanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklamasına göre evde bakım gören engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması adına toplamda 4.2 Milyar TL tutarındaki destek ödemesi verilecek. Kişi başı rakam olarak ise 7.608 TL ödeme yapıldığı bilgisi verilirken devletten bu yardımı alan vatandaş sayısı ise 559 bin kişi olarak ifade edildi.

“POLİTİKALAR GELİŞTİRİYORUZ”

Bu yapılan yardıma ek olarak “Engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz” ifadelerini kullanan Bakan Göktaş çalışmalarını sürdürecekleri mesajını verdi.

Yurt genelinde maddi olarak zorluk yaşayan ve gelir kaynağı az olan ya da hiç olmayan bireylere benzer yardımlar yapılıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yardımlar hakkında duyurular yaparak vatandaşları bilgilendiriyor.

SONRAKİ HABER