Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının internet sitesi engelli vatandaşlar için Erişilebilirlik Menüsüyle hizmet verecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamalar takip edilirken bakanlık, engelli bireyler için resmi internet sitesi üzerinden özel bir menüyü devreye aldı. Bakanlığın resmi internet sitesi engelli vatandaşlara Erişilebilirlik Menüsüyle hizmet verecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli vatandaşlar için Erişilebilirlik Menüsüyle hizmet verecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, uygulamaya aldığı projeler hakkında resmi internet sitesi üzerinden açıklamalar yapmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hizmetlerine kesintisiz ve engelsiz erişim için çalışmalarına devam ederken engelli vatandaşların sosyal hizmetlere ve sosyal yardımlara erişimlerinin kolaylaştırılması amacıyla yeni bir hizmeti devreye aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesini yeniden tasarlayarak, hazırlanan "Erişilebilirlik Menüsü"nü engelli bireyler için kullanıma sundu.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ İNTERNET SİTESİ “ERİŞİLEBİLİRLİK MENÜSÜ”YLE ENGELLİ VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından erişilebilirliğin Türkiye’de yaygınlaştırılması için kapsamlı çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede “erişilebilirlik herkes içindir” sloganıyla erişilebilirliği herkesin, istediği her yere ve her hizmete, bağımsız ve güvenli olarak ulaşabilmesi ve bunları kullanabilmesi için bakanlığın aile.gov.tr web sitesine yeni özellikler eklendiği bildirildi.

Engelli vatandaşların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının internet sitesinin içeriğine erişimini kolaylaştırmak ve özel politika gerektiren vatandaşlara yönelik sağladığı koruyucu - önleyici programlara daha kolay ulaşabilmesini sağlamak adına “Erişilebilirlik Menüsü” kullanıma sunuldu. "Ekran okuyucu, seçili alan okuyucu, bağlantı vurgulama, büyük metin, disleksi dostu, kontrast renk ayarı" özelliklerini içeren “Erişilebilirlik Menüsü” vatandaşların sosyal hizmetler ve yardımlara kolay ulaşılmasına imkan tanıyor.

SONRAKİ HABER