Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Dijital Dünyada Çocuk Çalıştayı' raporunu tamamladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni bir rapor düzenledi. Bakanlığın 'Dijital Dünyada Çocuk Çalıştayı' raporu tamamlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Dijital Dünyada Çocuk Çalıştayı' raporunu tamamladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Dijital Dünyada Çocuk Çalıştayı'nı düzenledi. Rapora göre, çocuklar aileleriyle vakit geçiremediklerinde, dijital araçlara daha fazla yöneliyor ve bu durum duygusal bağların zayıflamasına neden oluyor.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş da katıldı. Çalıştayda kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, dijital içerik üreticileri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla "Hukuk ve Mevzuat", "Toplumsal Farkındalık ve Destek" ve "Eğitim ve Güçlendirme" başlıklarında üç ana çalışma grubu oluşturuldu.

Çalışma gruplarında çocukların dijital dünyadaki varlığını tehdit eden tehlikeler ve bu sorunlara yönelik alınması gereken acil önlemlerin ele alındığı çalıştayda, yaş sınırlandırmalarının yeniden düzenlenmesi ve yaş kriterlerinin nasıl belirlenmesi gerektiği konularında çeşitli kanunlara ve güncel mevzuata atıflar yapılarak fikir alışverişinde bulunuldu. Çocukların dijital platformlarda karşı karşıya kaldığı riskler ve fırsatların detaylı bir şekilde ele alındığı çalıştayın sonuçlarına yönelik hazırlanan raporda çarpıcı tespitlere yer verildi.

Buna göre; dijital dünyada vakit geçiren çocuklar, bazı zararlar görüyor. Bunlar arasında ise mahremiyet ihlalleri, kişisel bilgilerinin paylaşımı, çevrimiçi zorbalık ve sosyal izolasyon gibi riskler yer alabiliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER