Aile Bakanlığı duyurdu! 2024 yılında 2 bin 392 engelli memur ataması yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bugün yapılan son açıklama ile birlikte gelecek yılda yapılacak olan engelli memur ataması hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Aile Bakanlığı duyurdu! 2024 yılında 2 bin 392 engelli memur ataması yapılacak

Milyonlarca vatandaş tarafından büyük bir merak içerisinde beklenen engelli memur ataması hakkında bugün son dakika açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda gelecek sene engelli vatandaşlar için atama yapılmak üzere belirli bir sayıda kadronun açıldığından bahsedildi.

AİLE BAKANLIĞI ATAMALARI DUYURDU!

Konuya ilişkin açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapıldı. Bugün Bakanlığının Genel Kurul'daki 2024 yılı bütçesi görüşmeleri için geldiği Meclis'te gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Bir gazeteci tarafından yöneltilen "engelli atamalarına ilişkin bir beklenti söz konusu" şeklinde ifade hakkında Göktaş'tan önemli yanıt geldi.

Yaptığı açıklamalarda son 21 yılda kamuda engelli memur sayısını 12 kat artırdıklarına dikkat çeken Göktaş bununla birlikte 2024 yılı için de "Yeni yıl ile birlikte 2 bin 392 engelli vatandaşımızın atamasını daha gerçekleştireceğimizin müjdesini paylaşmak isterim. Böylece bu yıl kamuda 4 bin 715 engelli vatandaşımızın istihdamını sağlamış olacağız" ifadeleri ile yapılması planlanan atamalardan bahsedildi.

Bu çerçevede bir süredir atamaların yapılmasını bekleyen engelli vatandaş için müjdenin gelecek yıl verileceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER