Aile Bakanlığı 8 bin personel alımı başvuru şartları nedir?

Şubat ayı içerisinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre toplamda 8 bin personel alımının yapılacağı öğrenilmişti. Bunun ardından gerekli olan şart ve detaylar merak konusu oldu.

Aile Bakanlığı 8 bin personel alımı başvuru şartları nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Şubat ayı içerisinde yapılan duyurular çerçevesinde toplamda 8 bin personel alımının yapılacağı öğrenilmişti. Bunun üzerinden konuya ilişkin gelen bilgilere göre başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şart ve detaylar da oldukça merak edildi.

AİLE BAKANLIĞI 8 BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK!

Bu konuda bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Özel Nitelikler tablosunda belirtilen unvan ve sayıda toplam 8.000 sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapılacağı ifade edildi.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Merak edilenlerin artmasının ardından bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre gerekli olan başvuru şartları şu şekilde verildi;

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

b) Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak, (başvurduğu sözleşmeli personel pozisyonu için belirlenen öğrenim düzeyinin üstü bir öğrenim düzeyinde mezun durumda olup, bu öğrenim düzeyinde KPSS puanı bulunan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.)

c) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

ç) 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine eklenen; "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri halinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." şartını sağlıyor olmak.

BAŞVURULAR MART AYINDA SONA ERECEK!

Tüm bunların yanı sıra da başvuru işlemlerinin Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden 21 Şubat 2024 tarihi ile 11 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER