Aile Bakanlığı 2.390 sözleşmeli personel alımı yapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni personel alımı yapacak. Yayımlanan resmi ilana göre Aile bakanlığı taşra teşkilatına 2 bin 390 sözleşmesi personel alımı yapılacak.

Aile Bakanlığı 2.390 sözleşmeli personel alımı yapacak!

Kamuya personel alımlarına ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni personel alımına ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu ilana göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın taşra teşkilatına sözleşmesi personel alımı yapılacak. Personel alımına ilişkin bazı detaylar belli oldu.

KAÇ PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na alımı yapılacak olan sözleşmeli personeller için açılan kadro belli oldu. Buna göre Aile Bakanlığı 2 bin 390 personel alımını açıkladı. Bu alımı yapılacak olan personeller Bakanlığın taşra teşkilatında görevlendirilerek işe başlatılacaklar. Bu kadrolara başvurmak isteyecek olan adaylardan istenecek gelen bazı koşullar da belli oldu.

KPSS PUANINA BAKILACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" kapsamında KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Özel Nitelikler tablosunda belirtilen ünvan ve sayıda toplam 2 bin 390 sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme gerçekleştirecek.

BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU

Başvurular, 15-30 Ekim tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak.
Sözleşmeli personel alımına ilişkin duyuru, ilan ve bilgilendirmeler bakanlığın resmi internet sayfalarında yayımlanacak.

Aile Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ile alakalı olarak başvurular bugün yapılmaya başlanıyor. Bu baş vuru işlemleri 30 Ekim’e kadar devam edecek. Başvurular tamamlandıktan ise işe alımlar için KPSS puan sıralaması etkili olacak. Yapılacak olan tercihlere göre KPSS puan sıralaması esas alınarak işe yerleştirme yapılacak.

Aile Bakanlığı'na alımı yapılacak olan personellere ilişkin koşullar standart kamu personellerinden istenen koşullar olacak. kamu personeli olmaya engel bir durumu olanlar bu kadrolara başvuramayacaklar. Bu kişiler başvuru yapsalar dahi işe yerleştirmeleri yapılmayacak.

SONRAKİ HABER