Aile Bakanı Göktaş: 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya yerleştirildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamasında 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına yerleştirildiğini duyurdu.

Aile Bakanı Göktaş: 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya yerleştirildi

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamasında gazilerle şehitlerin ve gazilerin ailelerine daha huzurlu ir gelecek sağlamak için ellerinden geleceği yapacaklarını ifade etti.

Yarının 19 Eylül Gaziler Günü olduğuna vurgu yapan Bakan Göktaş, gaziler gününü de kutlamayı ihmal etmedi.

KAMU KURUMLARINA YERLEŞTİRİLDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda gerçekleşen törende Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi yapıldı. Bakan Göktaş'ın katıldığı ve noter huzurunda gerçekleştirilen törende 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamu kurumlarına yerleştirildi.

“SİZLERİN YANINDA OLMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Törende konuşarak şehitlere ve gazilere büyük bir minnet borçlu olduklarını söyleyen Göktaş, "Üzerinde yaşadığımız bu toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimizin fedakarlıklarıdır. Milletimizin huzur ve güven dolu bir ülkede yaşamasını mümkün kılan gazilerimizin kahramanlıklarıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi, 'Bu topraklar üzerinde hür bir şekilde yaşıyorsak bunu şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlığına borçluyuz. 'Bu anlamda her bir şehidimizi, her daim sonsuz bir saygı ve minnetle yâd ediyoruz. Nesiller boyu hatırlanacak gazilerimizi her zaman başımızın tacı yapıyoruz. Şunu özellikle vurgulamak isterim ki, vatan için yapılan her fedakârlık bizim için çok büyük bir anlam taşıyor. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımız için daha fazlasını yapmamız gerektiğini biliyoruz. Sizlere, yanınızda olduğumuzu hissettirmek, ihtiyaçlarınıza cevap vermek için her zaman tüm imkânlarımızla seferber olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan istihdama kadar her konuda sizlerin yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda yaptığımız düzenlemelerle şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımız için kamuda istihdam hakkını genişlettik "ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamasında şehit yakını, gazi ve gazi yakının yanında olduklarını ifade etti. Bu kapsamda 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamu kurumlarına atandı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER