Aidin Salih kimdir nereli topuk kanı kararı nedir?

Türkiye Kars'ta yaşanan olayı konuşmaya devam ederken Aidin Salih de gündem olmuştu. Vatandaşlar karara emsal gösterilen Aiden Salih kimdir, nereli, mesleği ve kariyeri gibi konuları araştırmaya başladı.

Aidin Salih kimdir nereli topuk kanı kararı nedir?

Sık sık gündem olan topuk kanı konusunda yeni bir davada Kars'ta açılmıştı. Çocuklarının topuk kanını vermek istemeyen aileye karşı Kars İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan davada verilen karar Türkiye'de yankı uyandırırken mahkemenin kararda atıfta bulunduğu Aidin Salih merak konusu olmuştu. Aidin Salih'in mesleği, eğitimi ve kariyeri araştırma konusu olurken iddialar peş peşe geldi.

AİDİN SALİH KİMDİR, EĞİTİMİ KARİYERİ, NERELİ, KAÇ YAŞINDA, ÖLDÜ MÜ?

Aidin Salih 4 Mart 1943 yılında Ukrayna’nın Brusovka köyünde dünyaya gelmiştir. O yıllar 2. Cihan Harbi dönemiydi ve Ukrayna Alman Ordusu’nun işgali altındaydı. Aidin Salih’in çocukluğu zor şartlar altında geçmiştir. Savaş sonrası dönemde; ilkokul, ortaokul ve liseyi başarıyla tamamlamış, devamında LUGANSK ŞEHRİNDE TIP KOLEJİ’nden MEZUN OLMUŞTUR.

Hastanelerde çalışmış, modern tıpla fiilen ve yakından tanışmıştır. Hayatını değiştirecek olan ilk tıp tecrübelerini savaş sonrası yapılandırılan hastanelerde edinmiştir. Modern tıbbın temel prensiplerine karşı skeptik bakış açısı o dönemde şekillenmiştir. Bu kuşkuları bertaraf etmek için araştırmalarını sürdürürken TAŞKENT ÜNİVERSİTESİ’nin BİYOLOJİ bölümünde okumaya karar vermiş, 1977 yılında MEZUN olmuştur.

1970’li yılların sonunda İbn-i Sina’yı incelemeye başlamış, 40 yaşından sonra Müslüman olduğunu açıklamıştır. Alternatif Tıp uzmanı olarak kariyerinde ilerlemiş ve çok sayıda kitap yayımlamıştır. Kars'ta topuk kanı vermeyen ailenin davasında açıklanan mahkeme kararında isminin geçmesi nedeniyle gündem olmuştur.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER