Ağustos 2023 askerlik yerleri ve sevk tarihleri açıkladı! Ağustos celbi askerlik yerleri sorgulama ekranı

Zorunlu askerlik görevini yerine getirecek olan binlerce vatandaşın beklediği Ağustos 2023 celp ve sevk tarihleri açıklandı.

Ağustos 2023 askerlik yerleri ve sevk tarihleri açıkladı! Ağustos celbi askerlik yerleri sorgulama ekranı

Ağustos 2023 askerlik yerleri ve sevk tarihleri açıkladı! - Silah altına alınacak binlerce yükümlü, askerlik yerlerini merak ediyordu. Askerlik başvurusunda bulunan yükümlüler için askerlik tarih ve yerleri 28 Temmuz Cuma günü son dakika olarak açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada ''Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacak.'' denildi.

e-devlet 2023 Ağustos askerlik yeri sorgulamak içinTIKLAYIN

ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 28 Temmuz 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyuruldu. Daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dahil olmak üzere yedek subay / astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu'nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edilecek.

Celp ve sevk döneminde sevke tabi olacak yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecek.

YÜKÜMLÜ SEVK TARİHLERİ

Yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sevk tarihleri aşağıdaki tablodadır.

  • Er (1'inci Grup) - 10 Ağustos 2023
  • Er (2'nci Grup) - 7 Eylül 2023
  • Er (3'üncü Grup) -05 Ekim 2023 olarak açıklandı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER