AFAD'dan 2 ilde turuncu, 22 ilde ise sarı kod ile yağış uyarısı

Hafta sonu planı yapanlar dikkat! AFAD 2 ile turuncu, 22 ile ise sarı kod uyarısı yaptı. Bugün sel uyarısı yapılan iller hangileri hangi illerde sel ve fırtına bekleniyor açıklandı.

AFAD'dan 2 ilde turuncu, 22 ilde ise sarı kod ile yağış uyarısı

Son yılların en sıcak Ağustos ayını geride bırakan Türkiye'de pek çok şehirde sıcaklık rekoru kırılmıştı. Pek çok şehirde aşırı sıcak hava rekoru kırılırken AFAD 1 Eylül 2024 Pazar günü için 2 ilde turuncu, 22 ilde ise sarı kod ile yağış alarmı verdi.

BUGÜN YAĞIŞ VAR MI, YAĞMUR YAĞACAK MI, SEL UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, "Meteoroloji’den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre 2 ilimize turuncu, 22 ilimize ise sarı kod ile yağış uyarısı yapılmıştır" denildi. AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2 ilde turuncu, 22 ilde ise sarı kod ile yağış uyarısı yapıldığını bildirdi.

Yapılan açıklamaya göre, Kırklareli ve Tekirdağ'da turuncu kod, Kastamonu, Karabük, Bolu, İstanbul, Sinop, Çankırı, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Artvin, Kars, Edirne, Konya, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur ve Manisa'da ise sarı kod uyarısı yapıldı. Paylaşımda, turuncu yağış uyarısı verilen 2 ilden 57 ihbar alındığı ve Karabük'te 5 kişinin tahliye edildiği belirtilerek, "Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz" ifadelerine yer verildi.

AFAD'dan 2 ilde turuncu, 22 ilde ise sarı kod ile yağış uyarısı

Karabük'te etkili olan şiddetli sağanak yağış nedeniyle pek çok bölgede sel ve ani su baskınları yaşanırken 5 kişi AFAD ekipleri tarafından tahliye edilmişti. Bugün uyarı yapılan illerde AFAD ekipleri teyakkuz halinde tutulurken vatandaşların ve yerel yönetimlerin de tedbirli olmaları istendi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER