AFAD'dan 13 il için şiddetli yağış uyarısı! Aman dikkat!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, yağışlı havaların etkili olacağı illeri sıraladı ve vatandaşların tedbirli olması gerektiğini söyledi.

AFAD'dan  13 il için şiddetli yağış uyarısı! Aman dikkat!

Temmuz ayında kimi bölgelerde yağışlı havalar etkili oluyor. Bunun ile birlikte dün Karadeniz Bölgesi'nde yağış meydana geldi ve birçok bölge sular altında kaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise yağışlı havaların bu hafta da etkili olacağını dile getirdi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yağışlı havalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bunun ile birlikte AFAD, 'Artvin, Bartın, Bolu, Düzce, Giresun, Kastamonu, Karabük, Ordu ve Rize için turuncu kodlu uyarı verdi. Yağışların bu hafta etkili olacağını ifade etti.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ayrıca yağışlı havalara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini gerekli kişisel tedbirlerin de yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Bunun ile birlikte bu hafta da yağışlı havalar kimi bölgelerde etkili olacak.

KARADENİZ'DE SEL MEYDANA GELDİ!

Yağışların etkili olmasının ardından Karadeniz Bölgesi'nde sel ve heyelan meydana geldi. Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgesel olarak yağışların devam edeceğine vurgu yaptı. Ayrıca AFAD ise yağışların ardından oluşabilecek olumsuzluklara karşı önlem alınması gerektiğini söyledi.

SONRAKİ HABER