AFAD ve Meteoroloji'den 14 il için kritik sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi! Sağanak ve fırtına kapıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son uyarılar çerçevesinde toplamda 14 il için kuvvetli sağanak ve fırtınanın belirtildiği ifade edildi.

Meteoroloji'den 14 il için kritik sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi! Sağanak ve fırtına kapıda

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son duyurular çerçevesinde toplamda 14 il için sarı ve turuncu kodlu sağanak yağışın beklendiği ifade edildi. Konu hakkında yapılan açıklamalarda belirli illerde zaman zaman kar yağışı etkili olurken, özellikle de Akdeniz ve Ege bölgesinde kuvvetli sağanak yağışa karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

DENİZLER İÇİN UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ!

Yapılan açıklamalarda Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde kuvvetli sağanak ve fırtınanın etkili olmasının beklendiği ifade edildi. Bu çerçevede vatandaşlar için 8 Aralık tarihli yayımlanan uyarılar şu şekildeydi;

AFAD ve Meteoroloji'den 14 il için kritik sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi! Sağanak ve fırtına kapıda

Marmara’nın Doğusunda Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ile kuzey ilçeleri ağırlıklı olarak İstanbul’da kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların zamanla 1000 m üzeri yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Akdeniz Bölgesinde Şiddetli Yağış Bekleniyor!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Antalya merkez ve batısı, Isparta ve Burdur’un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Mersin ve Adana’da yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Antalya’nın doğusunun 1500 m üzeri yüksek kesimlerinde (özellikle Antalya-Konya yolunun Alacabel mevkiinde) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Ege’nin Batısında Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

“Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

AFAD VATANDAŞLARA MESAJ İLE UYARI GÖNDERDİ!

Konu hakkında yapılan açıklamaların yanı sıra AFAD tarafından vatandaşlar için telefonlarına uyarı mesajı gönderildiği öğrenildi. Sağanak ve fırtınaya karşı oluşabilecek afetlere karşı dikkatli olunması gerektiği hakkında bilgilendirme yapıldı.

SONRAKİ HABER