AFAD son dakika Malatya Pütürge depremi açıklaması!

AFAD Deprem Dairesi yaptığı son dakika açıklaması ile Malatya'da bir deprem olduğunu duyurdu. Deprem sonrası gelişmelere dair bilgiler de belli oldu.

AFAD son dakika Malatya Pütürge depremi açıklaması!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Malatya'da bir deprem oldu. Gerçekleşen depreme dair bilgiler resmi olarak açıklanırken depremin büyüklüğüne dair veriler de kamuoyu ile paylaşıldı. AFAD Deprem Dairesi'nin yapmış olduğu açıklama ile son deprem hakkında kamuoyu bilgilendirildi.

AFAD BİLGİLERİ PAYLAŞTI!

AFAD Deprem Dairesi tarafından verilen bilgilere göre deprem saat 01:38'de meydana geldi. Depremin merkez üssü ise Malatya'nın Pütürge ilçesi olarak ilan edildi. Depremin büyüklüğünün 4,4 olduğu ilan edildi. Depremin derinliği ise 9,58 km olarak bildirildi. AFAD Deprem Dairesi'nin vermiş olduğu teknik bilgiler Türkiye'de en resmi veriler olarak kabul ediliyor.

AFAD son dakika Malatya Pütürge depremi açıklaması!

CAN VE MAL KAYBI YOK!

Malatya Pütürge'de meydana gelen depremden dolayı kısa süreli bir panik yaşanırken herhangi bir şekilde can ve mal kaybı yaşanmadı. Bölgede bu tür orta büyüklükte depremler sık sık yaşanıyor. Bundan dolayı insanlar ilk anda kısa süreli bir panik yaşayıp çok zaman geçmeden normalleşiyorlar. Yıkıcı etkisi olmayan bu depremlere dair yerel yetkililer takiplerini sürdürüyorlar.

ANLAMI NE?

Malatya Pütürge'de gerçekleşen 4,4 büyüklüğündeki depremin anlamının ne olduğu uzmanlarca cevaplandırılması bekleniyor. Bu konuda henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak kısa süre içerisinde bilgilendirme geleceği tahmin ediliyor. Deprem uzmanları bölgenin deprem riski olduğunu daha önce açıklamıştılar. Bu son depremin bu risk ile alakasını ise deprem uzmanlarının yeni açıklamaları ortaya koyacak. Ancak depremlerin gerçekleşme zamanının bilinmemesinden dolayı bilim insanlarının da görüşleri bir öngörüden öteye geçemiyor.

SONRAKİ HABER