AFAD, Karadeniz ve İç Anadolu’da meydana gelen sel olaylarına müdahale ediyor

AFAD, gece saatlerinde Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinde aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana geldiğini ifade etti. Sel olaylarına müdahale edildiğini belirten AFAD, çalışmalara ilişkin bilgiler paylaştı.

AFAD, Karadeniz ve İç Anadolu’da meydana gelen sel olaylarına müdahale ediyor

Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinde aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana geldi. Sel nedeniyle Kırşehir’de bir vatandaş hayatını kaybetti Kayseri’de ise sele kapılan 1 kişiyi arama çalışmaları devam ederken Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinde aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana gelmesi sonrası açıklamalarda bulundu.

AFAD, iki bölgede meydana gelen sel olaylarına karşı müdahale çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. AFAD ekiplerin müdahale çalışmalarının devam ettiğini ifade edilirken yapılan yazılı açıklamada 11 il için sağanak yağış uyarısı verildiği anımsatıldı.

“KARADENİZ VE İÇ ANADOLU’DA SEL MEYDANA GELDİ, MÜDAHALE DEVAM EDİYOR”

AFAD’ın paylaştığı bilgilere göre Kayseri’nin Bünyan ilçesi Güllüce mahallesinde aşırı yağışlar sonucu heyelan meydana geldi. Aşırı yağışlardan etkilenen ve mahsur kalan 8 araç ile 32 vatandaşın ise güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirilirken meydana gelen heyelan sonucu dere yatağında 1 aracın sürüklendiği bilgisi alındı. Araç içinde olduğu değerlendirilen 1 vatandaşın bulunması amacıyla 150 kişilik arama kurtarma ekibi tarafından çalışmalar ise devam ediyor.

AFAD, Karadeniz ve İç Anadolu’da meydana gelen sel olaylarına müdahale ediyor

Kırşehir’de ise sele kapılan bir kişi sudan çıkarılarak hastaneye sevk edilirken sele kapılan vatandaşın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği bildirildi.

AFAD, Karadeniz ve İç Anadolu’da meydana gelen sel olaylarına müdahale ediyor - Resim : 2

Öte yandan Samsun’da aşırı yağışlardan etkilenen 150 tarım işçisi tedbir amacıyla güvenli alanlara alındı. Nevşehir’de ise sel ve su baskınlarından etkilenen 15 kişinin güvenli alanlara tahliyesi yapıldı.

AFAD, Karadeniz ve İç Anadolu’da meydana gelen sel olaylarına müdahale ediyor - Resim : 3

AFAD tarafından yapılan açıklamada 11 il için yağış uyarısının sonlandırıldığı ifade edildi. Bu çerçevede AFAD, “ Meteorolojiden alınan bilgiye göre sarı yağış uyarısı verilen Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sivas, Kayseri, Aksaray, Niğde, Adana, Osmaniye ve Mersin illerimizde yağış uyarısı sonlandırılmıştır. Samsun ve Ordu illerimizde turuncu yağış uyarısının sabah saat 08:00’e kadar devam etmesi beklenmektedir” ifadelerine yer verdi. Yağış beklenen illerde vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

SONRAKİ HABER