AFAD Elazığ Sivrice'de deprem olduğunu açıkladı!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak Elazığ’da bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depreme dair en son bilgiler AFAD tarafından paylaşıldı.

AFAD Elazığ Sivrice'de deprem olduğunu açıkladı!

AFAD Deprem Dairesi yeni bir deprem haberi duyurusu yaptı. Yapılan son dakika açıklamasına göre Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bir deprem meydana geldi. Depreme dair teknik bilgiler AFAD tarafın açıklanırken deprem sonrası durum hakkında da kamuoyuna açıklama yapıldı. Elazığ Sivrice depremi kaç şiddetinde oldu?

AFAD AÇIKLAMA YAPTI!

AFAD Deprem Dairesi’nin vermiş olduğu bilgilere göre Elazığ’ın Sivrice ilçesinde saat 00:05’te bir deprem meydana geldiği Bu depremin büyüklüğü 4,4 olarak ölçülürken depremin şiddetinin bir miktar daha yüksek olabileceği kaydedildi. Depremin 7 km derinlikte gerçekleştiği belirtilirken bu depreme ilişkin teknik bilgilerin şu anda bunlar olduğu aktarıldı.

AFAD Elazığ Sivrice'de deprem olduğunu açıkladı!

Deprem sonrası gelişmeler de yakından takip ediliyor. Elde edilen bilgilere göre bu sarsıntı herhangi bir yıkıma neden olmadı. AFAD Deprem Dairesi’nin aktardığına göre vatandaşlardan herhangi bir birime depreme dair olumsuz bir ihbar yapılmadı. Bölgede depremin can ve mal kaybına neden olmayacağı düşünülüyor.

KISA SÜRELİ PANİK!

Depremin sarsıntısını hisseden vatandaşlar bu sarsıntının bir miktar fazla olmasından dolayı endişe ettiklerini dile getiriyorlar. Kısa süreli bir panik yaşanırken deprem ile ilgili olarak yaşanan bu kriz sarsıntının durması ile sona erdi. Elazığ ve çevre illerden de hissedilen deprem sonrasında vatandaşlar deprem uzmanlarından bu depreme dair bilimsel değerlendirme yapmalarını bekliyorlar.

Elazığ’ın bir deprem bölgesi olduğu biliniyor. Bu tür orta şiddetli ve yıkıcı etkisi olmayan depremler zaman zaman bölgede olabiliyor. Deprem uzmanları bölgedeki fay hatlarına dikkat çekerken yakın zamanlı bir büyük deprem beklentilerinin olmadığını daha önce dile getirmiştiler.

SONRAKİ HABER