AFAD duyurdu! Fas'a yardım için 265 personel ve bin çadır göndermeye hazırız

Fas'ın Marakeş şehri yakınlarında meydana gelen depremin ardından AFAD, yardım göndermek için hazır olduklarını duyurdu.

AFAD duyurdu! Fas'a yardım için 265 personel ve bin çadır göndermeye hazırız

Türkiye'den Fas'a yardım eli uzanıyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Fas'ın Marakeş şehri yakınlarında meydana gelen depremin ardından Fas'tan uluslararası yardım çağrısı gelmesi halinde 265 personel ve bin çadırı bölgeye göndermeye hazır olduğunu açıkladı.

Fas'ta yaşanan depremin ardından AFAD, Sağlık Bakanlığı UMKE, Türk Kızılay ve diğer sivil toplum kuruluşlarının toplam 265 personeli, bölgeye intikal etmek üzere hazır bekliyor. Ayrıca bin adet çadırın da bölgeye ulaştırılması için yetkililerden çağrı bekleniyor.

coq0w-1675761675-2221.webp

"Faslı yetkililerden çağrı beklemekteyiz"

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), alınan kararı resmi sosyal medya hesaplarından duyurdu. Yapılan duyuruda:

"9 Eylül tarihinde, Türkiye saati ile 01.17’de Fas’ın Marakeş şehrinde 6.9 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşmiştir. Fas’tan uluslararası yardım çağrısı gelmesi durumunda bölgeye intikal etmek üzere;
AFAD, UMKE, Kızılay ve diğer STK’lardan toplam 2️65 personel harekete hazırdır. Ayrıca 1.000 adet çadırın bölgeye ulaştırılması için Faslı yetkililerden çağrı beklemekteyiz. Depremden etkilenen Fas halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.
" ifadelerine yer verdi.

screenshot-11.png

Türkiye, uluslararası yardım anlayışıyla, acil durumların yaşandığı bölgelerdeki ihtiyaçlara hızlı ve etkili bir şekilde yanıt veriyor. Bu kapsamda Fas'a yapılacak yardımlar, Türkiye'nin uluslararası dayanışma ve yardım çabalarının bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER