AFAD duyurdu! Ege denizinde 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Bugün AFAD tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte ege denizinde 3,9 büyüklüğünde deprem medyana geldiği öğrenildi.

AFAD duyurdu! Ege denizinde 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Son günlerde artçı depremlerin sıklıkla yaşandığı Ege denizi için AFAD tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte 3,9 büyüklüğünde deprem yaşandığı öğrenildi.

Ege Denizi'nde yaşanan bu depremin İzmir'de yaşayan bazı vatandaşlar tarafından hissedildiği öğrenildi. Konu hakkında sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarda deprem üssünde hissedildiği ifade edilmişti. Depremin ardından ise İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından sosyal medya hesapları üzerinden depremin büyüklüğü, nerede ve saat kaçta meydana geldiğine yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

EGE DENİZİNDE 3,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİĞİ ÖĞRENİLDİ!

Yaşanan depremin ardından AFAD tarafından sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda deprem ile ilgili ş şekilde bilgilendirmelerde bulunuldu;

Büyüklük = 3.9 (Mw)
Yer = Ege Denizi - Kuşadası Körfezi - [04.42 km] Menderes (İzmir)
Tarih = 2024-02-25
Saat = 20:09:39 TSİ
Enlem = 37.98028 N
Boylam = 27.15056 E
Derinlik = 7.77 km

Konu hakkında yapılan açıklamalar çerçevesinde İzmir'de hissedilen depremin, 3,9 büyüklüğünde olduğu öğrenildi. Bununla birlikte depremin 7 km derinliğinde olması nedeni ile deprem üssünün bulunduğu bölgede şiddetli bir şekilde hissedildiği öğrenildi.

SONRAKİ HABER