AFAD deprem sonrasındaki hasar durumunu açıkladı

AFAD, bugün saat 10.46’da meydana gelen Malatya depremi sonrasında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada meydana gelen depremdeki son hasar durumu belirtildi.

AFAD deprem sonrasındaki hasar durumunu açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yaptığı açıklamasında Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 şiddetinde meydana gelen deprem sonrasında 4 binada hasar meydana geldiğini ve toplamda 374 ihbar alındığını açıkladı.

Ekipler Elazığ’da hasar gören bir binadaki 4 kişiyi sağ salim kurtarırken, Malatya’da Pötürge ve Kale ilçesinde de kale düşmesinin olduğu öğrenildi.

4 BİNADA HASAR MEYDANA GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde Elazığ'da kısmi hasar gören bir binadaki 4 kişinin sağ olarak kurtarıldığını, Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerinde toplam 4 binada hasar meydana geldiğini açıkladı.

2 İLÇEDE KAYA DÜŞMESİ OLDU

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “16 Ekim 2024 tarihinde saat 10.46'da Malatya ilimizin Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli AFAD ekiplerimizin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Deprem nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 374 ihbar gelmiştir. Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerimizde toplam 4 binada hasar meydana gelmiştir. Elazığ ilinde kısmi hasar gören bir binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarılmıştır. Malatya ili Pötürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi meydana gelmiştir” denildi.

Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen deprem Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kayseri gibi çevre illerde de hissedildi. Depreme ilişkin toplamda 374 ihbar alındığı açıklandı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER