AFAD Deprem Dairesi son dakika: Adana'da 5.0 büyüklüğünde deprem!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika duyurusu yaparak yeni bir deprem olduğunu açıkladı. Depremin merkez üssünün Adana olduğu bildirildi.

AFAD Deprem Dairesi son dakika: Adana'da 5.0 büyüklüğünde deprem!

AFAD Deprem daire yeni bir deprem duyurusunda bulundu. Türkiye’nin deprem riski artık herkesçe bilinirken bu riskli alanlarda yeni sarsıntılar yaşanmaya devam ediliyor. Deprem ile ilgili olarak son dakika gelişmeleri ise yetkili resmi kurum olan AFAD Deprem Dairesi kamuoyuna duyuruyor. AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak Adana’da yeni bir deprem olduğunu ilan etti.

ADANA SALLANDI!

AFAD Deprem Dairesi 27 Ekim 2024 tarihli Adana depremi ile ilgili olarak bilgilendirmede bulundu. Verilen bilgilere göre depremin merkez üssü Adana’nın Kozan ilçesi oldu. Depremin büyüklüğü 5.0 olarak açıklanırken depremin derinliği ise 20,13 km olarak ölçüldü. Deprem sonrası gelişmeler AFAD Deprem Dairesi ve bağlı birimler tarafından takip ediliyor.

AFAD Deprem Dairesi son dakika: Adana'da 5.0 büyüklüğünde deprem!

VATANDAŞLAR ETKİLENDİ!

Depremin meydana getirdiği sarsıntı Adana ve çevre illerde vatandaşları etkiledi. Sosyal medyada çok fena sallandıklarını ifade eden vatandaşlar kısa süreli bir panik içerisinde kaldıklarını belirtiyorlar. Depremin herhangi bir yıkıma neden olup olmadığı konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Büyüklüğü açısından bölgenin alışık olmadığı bu depremin can kaybına ve yıkıma neden olması düşük bir ihtimal olarak görülse de AFAD birimleri bölge araştırmalarına başladılar.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Adana bölgesinin riskli bir hale geldiği deprem uzmanlarınca dile getirilmişti. Ancak bu meydana gelen depremin o depremlerle bir ilişkisinin olup olmadığına dair henüz uzman değerlendirmesi yapılmadı. Bu konuda deprem uzmanlarının açıklamaları merakla bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER