AFAD alarm verdi! 2 ile turuncu, 5 ile sarı kodlu uyarı!

Türkiye’de bir süredir bazı illerde devam eden olumsuz hava koşulları için AFAD alarm verdi. AFAD tarafından 2 il için turuncu, 5 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

AFAD alarm verdi! 2 ile turuncu, 5 ile sarı kodlu uyarı!

Türkiye’de bazı illerde olumsuz hava koşulları hayatı zorlaştırıyor. Bu çerçevede çok sayıda yerde sel, su baskını, toprak kayması gibi olaylar meydana gelebiliyor. 23 Eylül 2024 Pazartesi günü için uyarılar yapılırken uyarıyı yapan kuruluş AFAD oldu.

7 İL İÇİN UYARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) acil kodu ile bazı iller için uyarı yaptı. Yoğun yağışların risk oluşturabileceği şeklinde değerlendirilen iller için harekete geçildi. Bu illerde yaşayan vatandaşlar ile yetkililer uyarılarak dikkatli olunmaları istendi. Bu kapsamda 2 il için turuncu 5 il için ise sarı kodlu sağanak yağış uyarısı verildiğini duyurdu.

KARADENİZ İLLERİNDE ALARM!

AFAD’ın paylaştığı bilgilere göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre Bartın ve Zonguldak için turuncu, ayrıca Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük ve Trabzon için ise sarı kodlu yağış uyarısı verildi. Gece saatlerinden itibaren; Düzce çevreleri ile Sakarya'nın doğu, Bolu ve Karabük'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Trabzon il genelinde aralıklarla ve yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

EKİPLER HAZIR BEKLETİLİYORLAR!

AFAD’ın yaptığı paylaşımda ekiplerin teyakkuzda olduğu belirtilerek, “Turuncu kod uyarısı yapılan illerin Vali ve Kaymakamlarına bilgilendirme SMS’i ile bilgilendirme yapılmıştır. Türkiye Afet Müdahale Planı’nın (TAMP) ilgili tüm gruplarına yeterli sayıda personel ve araç ile teyakkuzda olunması bilgisi verilmiştir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Olumsuz hava koşullarının vatandaşları aynı olumsuzluklarda etkilememesi için yapılan uyarıların dikkate alınması gerekiyor. Sel ve su baskını gibi olayların yaşanabileceği alanlardan uzak durulması gerekiyor. Bu alanlarda bulunan vatandaşlar olası afetlerde hem canlarını hem de mallarını tehlikeye atabiliyorlar. AFAD uyarılarının dikkate alınması vatandaşların hayatlarını kurtarıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER