AFAD açıkladı! Malatya'da korkutan deprem

Türkiye güne korkutucu bir deprem haberi ile başladı. 6 Şubat'tan itibaren her deprem haberi ile paniğe kapılan vatandaşlara Malatya'da bir deprem yaşandığı açıklandı.

SON DAKİKA I AFAD açıkladı! Malatya'da korkutan deprem

Sabah saatlerinde gelen haber vatandaşlarda tedirginliğe sebep oldu. Edinilen bilgiye göre Malatya'da bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Akçadağ olduğu ifade edilirken boyutu ise 4.1 olarak açıklandı.

Söz konusu deprem ile ilgili henüz can ya da mal kaybı yaşandığına dair bir açıklama yapılmadı. AFAD depremin sabah 06:54'te gerçekleştiğini ve yerin 8.9 Km altta gerçekleştiğini ifade etti. Vatandaşların günün ilk saatlerinde yaşadığı deprem ile korkuya kapıldığı öğrenildi.

AFAD açıkladı! Malatya'da korkutan deprem

MALATYA 6 ŞUBAT'I UNUTMUYOR

Yaşanılan deprem haberinin Malatya'dan gelmesinden dolayı vatandaşların aklına ilk olarak 6 Şubat depremleri geldi. 6 Şubat'tan etkilenen şehirlerden biri olması ile akıllarda yer edinen Malatya'da resmi verilere göre 1237 kişi hayatını kaybetti, 6444 kişi ise yaralandı. Büyük bir yıkımın meydana geldiği şehrin yeniden imar çalışmalarının uzun bir süre alması beklenirken Akçadağ ilçesinde yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depreme benzer bir çok deprem yaşandığı biliniyor. Malatya dahil olmak üzere diğer deprem bölgelerinde bazıları ciddi boyutta olmak üzere on binlerce artçı sarsıntının meydana geldiği ifade edildi.

Malatya'da yaşanan depremin ardından Valilik tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Deprem ile ilgili olumsuz bir durum yaşanması durumunda yetkili mercilerin hızlı bir şekilde bilgilendirme yapması bekleniyor.

SONRAKİ HABER