AFAD 6 Şubat sonrası bölgenin deprem raporunu paylaştı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 6 Şubat depremleri sonrasında bölgede yaşanan deprem sayıları ile ilgili bilgiler paylaştı. Paylaşılan bilgilerde bölge halkının 1 yıldır beşik gibi sallanmaya devam ettiği görüldü.

AFAD 6 Şubat sonrası bölgenin deprem raporunu paylaştı

İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren ve yaşanılan olağanüstü durumlarda hem arama kurtarma hem de sonrasında insanlara ihtiyaçlarını karşılama noktasında destek veren AFAD önemli bir mesaj yayınladı.

AFAD tarafından yapılan açıklamada bugün 1. yıl dönümü dolayısıyla yurt genelinde anma etkinlikleri gerçekleştiren ve ülkenin gördüğü en büyük felaketlerden birisi olarak kabul edilen Kahramanmaraş depremleri sonrası bölgede yaşanan artçı sarsıntılardan bahsedildi. Yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan depremler sonrası bölgede 1 senede 60 bine yakın artçı deprem meydana geldi.

AFAD tarafından yapılan paylaşımda “6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık (Mw 7.7) ve Elbistan (Mw 7.6) depremlerinden sonra, depremlerin 1. Yılında bölgede 60 bine yakın deprem meydana gelmiştir. Ülkemiz ve yakın çevresindeki deprem aktivitesi AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından 7 gün 24 saat izlenmektedir. Depremlerde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz” denildi. AFAD yaptığı açıklamaya ek olarak grafik tabloları paylaştı.

AFAD 6 Şubat sonrası bölgenin deprem raporunu paylaştı

TÜRKİYE KAYIPLARINA AĞLIYOR

Aradan geçen 1 yıla rağmen depremin acısını dün gibi hisseden depremzedeler hayata yeniden tutunmaya çalışıyor. Neredeyse ailesinin tamamına yakınını kaybeden bir çok depremzede yaşadığı acıyı anlatırken gözyaşlarına hakim olamıyor. Ülke genelinde vatandaşlarda yaşanılan acıya ortak olarak duygusal anlar yaşıyor.

SONRAKİ HABER