AFAD 4 ilde sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi! Yağışlar hayatı felç edecek ekipler teyakkuzda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu değerlendirmelerine göre AFAD'dan bir son dakika açıklaması geldi. AFAD'ın 4 ilde sarı ve turuncu kodlu alarm verdiği bildirildi.

AFAD 4 ilde sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi! Yağışlar hayatı felç edecek ekipler teyakkuzda

AFAD 4 ilde sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi! Yağışlar hayatı felç edecek ekipler teyakkuzda - Ülkemizde eylül ayının ilk günleri itibariyle sağanak yağış uyarıları verilmeye başlandı. Sağanak yağış uyarısının verildiği iller tek tek açıklanırken belediyeler ve valilikler de alarma geçti. Son olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan hava durumu uyarılarının ardından Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından bir açıklama geldi.

AFAD, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre bazı illerde sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi. Kırklareli ve Muğla için "turuncu", Edirne ve Tekirdağ için "sarı" kodlu yağış uyarısında bulunan AFAD, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği konusunda da uyardı.

SAĞANAK YAĞIŞLAR FECİ GELİYOR

AFAD'ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre 5 Eylül Salı günü itibariyle Kırklareli, Muğla, Edirne ve Tekirdağ'da yağış beklendiği bildirildi. AFAD tarafından "turuncu" kodlu yağış uyarısı verilen Kırklareli ve Muğla'daki vatandaşların cep telefonlarına kısa mesajla bilgilendirme yapıldığı öğrenildi. AFAD tarafından SMS alan vatandaşlar beklenen yağışlar konusunda uyarıldı. AFAD Başkanı Okay Memiş, bölgedeki çalışmaları koordine etmek üzere Kırklareli'ne intikal ettiğini bildirdi.

ekran-goruntusu-2023-09-05-141150.png

EKİPLER TEYAKKUZA GEÇTİ

Ankara, Kırklareli, Bursa, İstanbul, Sakarya ve Tekirdağ'daki AFAD ekiplerinin yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvelik Komutanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, 112 Acil ve özel idareden 152 personel çalışmalara katıldı. Ekiplerin 1 uçak, 2 helikopter ve 43 araçla görev yapacağı açıklandı. AFAD tarafından yapılan bilgilendirme mesajında ani sel, su baskını, yıldırım, fırtına, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. Ekiplerin yağış beklenen bölgelerdeki çalışmaları devam ederken yurt genelinde de yağışlı hava etkisini sürdürüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER