Af yasası çıkacak mı? Milyonların gözü bu gelişmede

Mahkumların ve yakınlarının dört gözle beklediği haber ile ilgili merak günden güne artıyor. Gündemin en çok konuşulanlarından olan 8. Yargı paketi nedir, ve içeriğinde neler olacak?

Af yasası çıkacak mı? Milyonların gözü bu gelişmede

Milyonlarca vatandaşın gözü yapılması beklenen yargı düzenlemesine çevrildi. Yeni yılın en çok konuşulan ve Mecliste konu ile ilgili yapılacak çalışmalar sonucu mahkumlara yönelik bir af kararının çıkıp çıkmayacağına dair bir açıklama yapılması merakla bekleniyor.

2023 yılının son günlerinde hazırlıklarına başlanan ve ülkemizdeki binlerce mahkum ve yakınını ilgilendiren 8. Yargı paketi düzenlemesi ile ilgili sorular gündemin en çok aranılan soruları arasında kendisine yer buldu. Yeni yılın ilk dönemlerinde yapılan çalışmaların tamamlanıp mecliste yapılacak oylama sonucu kabul edilmesi beklenirken söz konusu yargı paketinin içerisinde neler olacağı merak konusu oldu.

Söz konu ile ilgili hükümet kanadından da daha önce açıklamalar yapılmış ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini aktarmıştı. Son halinin verilip meclis onayına sunulacağı bizzat Adalet Bakanı tarafından açıklanan 8. Yargı Paketi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışmalarına yeniden başladığında son halinin tamamlanması bekleniyor.

Verdiği aranın ardından bugün çalışmalarına başlayacak olan TBMM'nin gündeme alacağı konuların başında ilk olarak bu konunun gelmesi bekleniyor.

8. YARGI PAKETİNİN İÇİNDE İNFAZ DÜZENLEMESİ OLACAK MI?

Söz konusu yargı paketinde en çok merak edilen konu mahkumlara yönelik herhangi bir af düzenlemesi olup olmayacağı şeklinde olmuştu. Konu ile ilgili Bakan Tunç vatandaşların en çok merak ettiği soru ile ilgili yapılacak düzenlemelerde toplumda bir cezasızlık algısının olmaması gerektiğini ve onlarca maddenin içinde olacağı yargı paketinin son halinde takdirin milletvekillerinde olduğunu belirtti.

SONRAKİ HABER