Adresime en yakın okulu nasıl öğrenirim? Adrese bağlı okul kaydı sorgulama

Anaokulu, ilkokul, ortaokul, liselere gidecek olan öğrenciler ile aileleri adrese bağlı okul kaydı sorgulamasına devam ediyor. e-Devlet ve MEB üzerinden sorgulama işleminin nasıl yapıldığı merak edilirken adrese en yakın okul araştırmaları sürüyor.

Adresime en yakın okulu nasıl öğrenirim? Adrese bağlı okul kaydı sorgulama

Yaz tatili süreci devam ederken 2024 - 2025 Eğitim Öğretim yılına dair araştırmalar da devam ediyor. Yeni eğitim öğretim yılında ilkokula başlayacak öğrencilerin velileri kayıt tarihlerini merak ederken bir yandan da ''Adresime en yakın okulu nasıl öğrenirim? MEB Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise e-Devlet adrese bağlı okul kaydı nasıl yapılır?'' sorularına yanıt arıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre 2024 - 2025 eğitim öğretim yılının 9 Eylül 2024 tarihinde başlaması bekleniyor. Kayıt sürecinde olan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi velileri adresine en yakın okulları öğrenmek istiyor. Adrese bağlı okul kayıtları e-Devlet ekranı üzerinden öğrenilebiliyor. Bu çerçevede merak edilen konulara yanıt aranmaya devam ederken ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıtları için adrese bağlı okul kaydı sorgulama ekranı merak ediliyor.

ADRESE EN YAKIN OKUL NASIL ÖĞRENİLİR?

2024 - 2025 eğitim yılında çocuğunun hangi okula kayıt olduğunu öğrenmek isteyenler MEB'in sunduğu dijital servislerden biri olan e-Okul’a bakabilir bunun yanı sıra adreslerine göre okul sorgulama yapabiliyor.

Adresime en yakın okulu nasıl öğrenirim? Adrese bağlı okul kaydı sorgulama

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, ana sınıfı, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin e-kayıt sonuçlarına, e-Devlet Kapısı'nda "Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)" hizmeti üzerinden erişim de sağlanabiliyor.

E-KAYIT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Mobil üzerinden MEB e-kayıt sorgulama işlemi için "e-Devlet" mobil uygulamasını indirmeniz ve uygulamaya giriş yaptıktan sonra "MEB" sekmesine tıklayarak "İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama" hizmeti aracılığıyla işlemlerinizi yapabilirsiniz.

SONRAKİ HABER