Adli Tıp raporu açıklandı! Enes Güran kolunu kim ısırdı, Narin mi ısırık izi kime ait?

Diyarbakır'da önce kayıp olarak aranan sonrasında ise nehirde cesedi bulunan Narin Güran cinayetinde soruşturma devam ediyor. Küçük kızın aile üyeleri de şüpheli olarak gözaltına alınmıştı.

Adli Tıp raporu açıklandı! Enes Güran kolunu kim ısırdı, Narin mi ısırık izi kime ait?

Diyarbakır Tavşantepe Köyü'nde küçük bir kızın kaybolduğu haberi tüm Türkiye'de büyük bir yankı uyandırmış, 19 gün boyunca milyonlar tek yürek olarak kızın bulunması için dua etmişti. Ne yazık ki küçük kız arama çalışmaları yapan ekip tarafından Eğer Tutmaz Deresi'nde bir çuval içerisinde bulunmuş, ölüm haberi büyük üzüntü yaratmıştı.

NARİN CİNAYETİNDE SON DURUM: NARİN GÜRAN OTOPSİSİ SONUCU ISIRIK İZİ KİME AİT?

Adli Tıp 2. İhtisas Kurulu, 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'ndeki dere yatağında cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki ısırığa ilişkin raporu tamamladı.

Söz konusu raporda, "Adli Tip Kurumu Adli Bilişim ihtisas Dairesi Ses ve Görüntü inceleme şubesinin raporu, Yüksel Güran'a ait olduğu bildirilen ağız ve diş ölçü modelleri, Enes Güran'ın diş ve çene muayenesi ile alınan diş izleri, Narin Güran'a ait panoramik grafi, otopsi verileri, skopi görüntüleri ve fotoğraflardan elde edilen diş ve çene bulguları hep birlikte değerlendirildiğinde Enes Güran'ın sağ ön kolundaki lezyonların Yüksel Güran, Enes Güran ve Narin Güran tarafından ısırılmak suretiyle meydana getirilmiş olabileceği ancak Cumhuriyet Başsavcılığınca sorulduğu üzere söz konusu lezyonların ABFO (American Board of Forensic Odontology) kriterlerine göre '5 sonuçsuz' kategorisinde olduğu, dolayısıyla diş izinden kimlik tespitine dönük özellikleri tanıya elverir ölçüde içermediği" tespitine yer verildi.

Yayımlanan rapora göre Enes Güran'ın kolunda bulunan ısırık izinin kendisine mi yoksa annesi Yüksel Güran ya da kız kardeşi Narin Güran'a mı ait olduğu konusunda bir karara varılmasının mümkün olmadığına karar verildi. Tıbbi açıdan böyle bir ayrım yapılmasının mümkün olmadığı ifade edilirken söz konusu ısırık izi dava için büyük önem taşıyordu. Isırık izi hakkında farklı çok sayıda spekülasyonda yapılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER