Adli tatil nedir, ne zaman başlıyor ve bitiyor, kaç gün sürecek?

Adli tatilin başlamasına sayılı günler kala vatandaşlar adli tatilin ne zaman başlayacağını ve ne zaman biteceğini araştırıyor.

Adli tatil nedir, ne zaman başlıyor ve bitiyor, kaç gün sürecek?

Adli tatil başlangıç ve bitiş süreleri, adliyede işi olan vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar, adli tatilin ne zaman başlayacağını ve kaç gün süreceğini araştırıyor.

Hakim, savcı ve adliye çalışanlarının toplu olarak izne çıktığı tatil dönemine adli tatil adı verilir. Yaz aylarının gelmesiyle adliyede görev alanların izin dönemi başladı. Adli tatil döneminde adliyelerdeki bir çok iş ve işlem duracağı için adliyede işi olan vatandaşlar bu tarihlerin zaman aralığını merak ediyor.

Adli tatil nedir, ne zaman başlıyor ve bitiyor, kaç gün sürecek?

YENİ ADLİ YIL 1 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

Adli tatil, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 102. maddesine göre her yıl 20 Temmuz'da başlayıp, 31 Ağustos'ta sona eriyor. 2024 yılı için de durum değişmiyor. Adli tatil 20 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak ve 31 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Aradaki 1,5 aylık süre zarfında ise yalnızca acil durumda olan davalar görülecek. Adli tatilde her dava görülmüyor, belli maddelerden oluşan davalar görülüyor. Yeni adli yıl 1 Eylül'de başlayacak.

1 Eylül itibariyle hakim, savcı ve adliye çalışanlarının toplu olarak izne çıktığı tatil dönemi sona ermiş olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER