Adana'da akaryakıt yüklü tır kaza yaptı! Yangın saatler sonra kontrol altına alındı

Türkiye güne büyük bir kaza haberi ile uyandı. Yaşanan korku dolu anlar çevredeki vatandaşın cep telefonları tarafından görüntülendi.

Şehirler arası ulaşımda çoğu zaman yaşanan kazalar ciddi ve korkutucu boyutlara ulaşabiliyor. Bu konuya son örnek Adana'nın Pozantı ilçesinden geldi. İki tırın çarpıştığı kaza sonrası akaryakıt yüklü olan tır alevlere teslim oldu.

AKARYAKIT VE KARPUZ YÜKLÜ TIRLAR KAZA YAPTI

Karpuz yükü olan diğer tır ile çarpışan ve kaza sonrası alev topuna dönen tırda çıkan yangını söndürmek için olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Alev alan tırın akaryakıt yüklü olması kazanın ciddiyetini üst boyutlara taşıdı.

Akaryakıt yüklü tırın yanması sonucu ise tırda patlamalar yaşandı. Yaşanan kazada şoförlerin ise kazadan sağ bir şekilde kurtuldukları öğrenildi. Yaşanan patlama ve alev topuna dönen tır trafiğinde aksamasına neden oldu.

YOL GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

Pozantı'da yaşanan yangından dolayı olayın meydana geldiği otoyolun Ankara-Adana istikameti her hangi bir olumsuzluk daha yaşanmaması adına trafiğe kapatıldı. Kazanın meydana geliş nedeni olarak ise Akaryakıt yüklü tırın karpuz yüklü tıra arkadan çarpması olarak gösterildi.

Saatler boyunca söndürme çalışmalarının devam ettiği yangın ile ilgili olay yerine gelen ekiplerin kazada kimin suçlu olduğunu tespit etmek adına çalışmalara başladı. Ülke gündemine oturan ve büyük bir tehlike yaşatan yangının suçunun kimde olduğu yapılacak incelemenin ardından net bir şekilde ortaya konulacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER