Adana peş peşe depremler ile sarsıldı! İlk bilgiler geldi

Geçen yıl yaşanan 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirler arasında yer alan Adana güne korku dolu anlar ile başladı. Kozan'da yaşanan 3 deprem insanları tedirgin etti.

Adana peş peşe depremler ile sarsıldı! İlk bilgiler geldi

Kahramanmaraş merkezli depremler bulunduğu bölgede bir çok yıkım meydana gelmesine neden olmuştu. Söz konusu depremde Adana'da zor günler yaşamış ve etkilenen şehirler arasında yer almıştı.

O günlerden sonra her depremde endişelenen Adana halkı yeni gününe depremle uyandı. Edinilen bilgiye göre Kozan'da saat 05:32'de 4.6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Yaşanan depremin hemen ardından 4.5 ve 4 büyüklüklerindeki iki deprem yaşanılan korkuyu daha da artırdı. Depremlerin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şehir ve ülke halkı için bir bilgilendirme yaptı.

Adana peş peşe depremler ile sarsıldı! İlk bilgiler geldi

"GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Civar illerden de hissedilen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerine yer verdi.

Bir kaç dakika ile peş peşe yaşanan depremler uzun süreli bir sallanma hissiyatı verdi. Bakan Yerlikaya'nın herhangi bir olumsuz durumun olmadığını ifade etmesi en büyük tesellilerden birisi oldu. Konu ile ilgili ilerleyen anlarda daha yeni bilgilerin gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER